Népfőiskola

2020.09.12. 12:41

Fiatal politológusok találkoztak Lakiteleken

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Fiatal Politológusok Találkozóját a Lakitelek Népfőiskolán a közelmúltban.

Vajda Piroska

Az IKON által szervezett találkozón a harminc éve tartott első szabad választásokra emlékeztek és ebben a témában hirdettek pályázatot is a fiatal politológusok számára. A legjobb nyolc egyetemista kapott lehetőséget arra, hogy a szakmai zsűri előtt bemutassa pályamunkáját. A zsűri tagja volt: dr. Kasznár Attila egyetemi docens, Nagy Dóra az IKON elnöke, Házi Balázs és Nagy Mihály Zoltán a RETÖRKI munkatársai. A szervezők célja, hogy a találkozóval bemutatkozási lehetőséget teremtsenek a fiatal politológusok számára – nyilatkozta hírportálunknak Hágen Ádám, főszervező. Azt is elmondta, hogy az elkészült pályamunkákat egy kiadványban is megjelentetik, a zsűri tagjainak tanulmányaival kiegészítve.

Arról is beszámolt, hogy az IKON tavaly elindította a fiatal tehetségek programját, amellyel olyan fiatal művészeknek adnak lehetőséget, akik még nem tudták megmutatni a tehetségüket. Számukra írták ki az Élet a korona idején című pályázatukat és a beérkezett legjobb alkotásokból nyílt kiállítás a találkozó keretében. ​Az első helyezett Magyari Botond lett, a második Fehér Szebasztián, harmadik pedig Cseh Júlia. Különdíjat kapott Bősze András és Kóródi Patrícia. Lám Ferenc közönségdíjas lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában