KIÁLLÍTÁS

2020.09.14. 20:21

A természet értékeit mutatják be az alkotások Halason

Tizedik alkalommal hirdette meg a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesülete a rajz-, fotó- és meseíró pályázatát, amely idén második alkalommal lett nemzetközi.

Pozsgai Ákos

A pályaművekből kiállítás nyílt Halason

Fotó: Pozsgai Ákos

A Csak az boldog, aki játszhat című pályázatra négy országból több mint százhetven alkotás érkezett, amelyből ötvenhárom pályamunkát állítottak ki csütörtökön Kiskunhalason, a Szilády Áron Református Gimnázium aulájában.

– Az idei pályázat kiírásával célunk volt a környezet, különösen a lelki környezet fontosságára felhívni a figyelmet, erősíteni a testvérvárosi kapcsolatokat és az idegen nyelvi kompetenciát – mondta a kiállítás megnyitóján Mongyi Marianna, a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesületének elnöke.

A második nemzetközi pályázaton a szervezők összekötötték a különböző művészeti ágakat. A mese-, fotó- és rajzkategóriában minden korosztály képviseltette magát.

– Az okoseszközök, a digitális világ segítette a pályázatunk sikerességét, de a kereteket az alkotók töltötték meg kiváló tartalommal – mutatott rá az egyesület vezetője. A pályázati felhívásra 118 rajz, 42 fotó és 12 mese érkezett, a legjobb alkotásokat a kiállításon láthatják és olvashatják az érdeklődők.

Kiskunhalason kívül érkezett pályamű a lengyelországi Újszandecről, a szerbiai Magyarkanizsáról és vonzáskörzetéből, Zomborból, valamint a romániai Sepsiszentgyörgyről.

– A kiállított alkotások képesek még boldogságot és energiát adni, tudunk belőle töltődni, játékos formában mutatják be a látogatóknak a körülöttünk lévő, ma még megtalálható értékeket. Jó lenne, ha még nagyon sokáig tudnánk olyan világban élni, ami még tele van energiával és nincs kifacsarva – fogalmazott Kuris István László alpolgármester, aki megnyitotta a kiállítást.

A pályaműveket beküldő alkotókat a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesülete díjazta és ajándékkal ismerte el, amit a határon túli alkotók postai úton kapnak meg.

A pályaművekből kiállítás nyílt Halason
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában