Élménypedagógia

2020.09.16. 07:00

A bizalomépítésről szólt a háromnapos képzés Kecskeméten

Háromnapos élménypedagógiai napot tartott a közelmúltban a Hírös Kortársak Egyesület a kortárs segítőinek. A képzés során fizikailag és mentálisan próbára tették magukat a most 10. osztályos diákok.

Sebestyén Hajnalka

A csapatfeladatok célja az egymás közötti bizalom kiépítése volt

Forrás: Petőfi Népe

A Hírös Kortársak Egyesület évek óta képzi a segítőket. Megtanítják számukra, hogyan ismerjék fel kortársaik problémáit, milyen módon forduljanak feléjük, hogyan segítsenek nekik. A képzés keretében a háromnapos élménypedagógiai napnak ismét a Vackor Vár Erdei Iskola és környezete adott helyet. Tót Szilvia rendőr őrnagy, az egyesület egyik vezetője számolt be a tapasztalatokról.

– Az első nap csapatépítő feladatok várták a fiatalokat, elsősorban komfortzónájukból kiléptető játékokban vehettek részt. Ez megalapozta a második nap feladatait, amikor is alacsony-kötéltechnikai feladatokat kellett megoldaniuk. Csapatban, egymásra hangolódva. A cél az volt, hogy kiépítsék egymás között a bizalmat. A harmadik nap a lecsendesedésről szólt, az összegzése volt az egész élménypedagógiai programnak – részletezte Tót Szilvia.

A fiatalok nagyon jól érezték magukat. A csapat végig egymásra hangolódva dolgozott.

– A bizalom nagyon fontos a mindennapi élet során. A kortárs segítőknek is szükségük van arra, hogy bizalommal fordulhassanak egymáshoz, vagy hozzánk, mentorokhoz. Érezzék, hogy olyan közösségben dolgoznak, akik segítik egymást. Így tudnak magabiztosan segíteni kortársaikon – tette hozzá.

A csapatfeladatok célja az egymás közötti bizalom kiépítése volt
Fotó: Petőfi Népe

Az alapképzés e héten egy szabadulószoba-játékkal zárul a fiatalok számára, akik ezt követően megkezdhetik önkéntes, segítő munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában