közösségi akció

2020.08.11. 14:19

Virágokat ültettek egy használaton kívüli csónakba Tiszaalpáron

Új ötlettel állt elő a település. Ezúttal nem közterületet, parkot, hanem közösségi akció keretében, egy használaton kívüli csónakot ültettek be különböző virágokkal.

Szentirmay Tamás

Forrás: Szentirmay Tamás

„Tegyük szebbé együtt településünket! Helyezzük el, és ültessük tele virágokkal Tiszaalpár virágos csónakját” – szólt a felhívás. Az ötlet jónak bizonyult, az önkormányzat használaton kívüli lemezből készült csónakját helyrehozták, lefestették, és az újfalui sportpálya melletti területre tették le. A csónakot megtöltötték a virágültetéshez legmegfelelőbb földdel, majd gondos kezek, különböző színű és fajtájú virágokat helyeztek bele. Természetesen meg is locsolták, és a föld tetejére faháncsot szórtak, hogy ne száradjon ki annyira. A munkában részt vevők ígéretet tettek, hogy a későbbiek folyamán is öntözni fogják.

Ivicz Netta, az önkormányzat pályázatokért felelős munkatársa elmondta, hogy pályázati pénz keretéből sikerült a virágültetési akciót megvalósítani. Az elkövetkezendő időben Alpáron is terveznek egy csónakot közterületen elhelyezni, amit szintén virággal fognak majd beültetni. A csónak egy fajta települési jelkép is, mert a község közvetlen közelében van a Holt-Tisza és a Tisza folyó is csak néhány kilométerre.

A csónakot helyrehozták, lefestették, majd virágokat ültettek bele
Fotó: Szentirmay Tamás
A virágokat meg is locsolták, és a föld tetejére faháncsot szórtak
Fotó: Szentirmay Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában