íjászat

2020.08.28. 07:00

Országos bajnokságon jártak a félegyházi turulok

Tatán jártak a Turul Koppány íjászai a hosszú hétvégén.

Sebestyén Hajnalka

Többen is dobogóra állhattak a Turul Koppány íjászai közül

Forrás: Petőfi Népe

A 2020. évi Történelmi Íjász Szabadtéri Országos Bajnokságot a tatai várban és a tatai Öreg-tó partján, festői környezetben rendezték meg, 260 íjász versenyző részvételével.

Kis Mónika Turul-íjász adott számot saját eredményeikről. Az egyesületükből négyen szálltak harcba a magyar bajnoki címért.

A kihívás huszonnégy célon zajlott, a különleges terepviszonyok maximális kihasználásával. Ezen a bajnokságon a helyezéseken kívül lehetőség nyílt az íjászminősítések elnyerésére is.

A fiatal tehetségek közül modern pusztai íj kategóriában Kovács Máté második helyezett lett, III-as minősített íjász címet szerzett. Zoboki Csenge harmadik helyezést ért el, szintén III-as minősített íjászként. Rajtuk kívül az egyesülettől Bicskeiné Csányi Mária nyolcadik helyezést szerzett, II-es minősített íjász címmel, míg vadászreflexíjjal Balanyi Sándor tizedik helyen végzett.

A helyszínen a Turulok képviseletében Fekete Katica, Fejes Ildikó és Kovács László bátorította a versenyzőket.

Többen is dobogóra állhattak a Turul Koppány íjászai közül
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában