GALÉRIÁVAL

2020.08.20. 19:06

Kitüntető címeket adtak át Szabadszálláson

Egyik legősibb magyar ünnep augusztus 20-a, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam fennállásának emléknapja. Az ország számos pontján, így Szabadszálláson is színvonalas programmal készültek a jeles évfordulóra.

Gulyás Sándor

Fotó: Mediaworks

A helyi közösségi házban megtartott rendezvény Móriné Andrási Mária festménykiállításával kezdődött, majd Darabos József polgármester mondott köszöntőt. Ez alkalommal ünnepelték meg azokat a polgárokat is, akik az utóbbi időkben legtöbbet tettek a köz érdekében. Az idei esztendőben Buza Vince munkáját a Szabadszállás Városáért kitüntető címmel, Pandur László tevékenységét pedig Szabadszállás Város Sportjáért díjjal jutalmazta a település képviselő-testülete.

Buza Vince a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán pénzügyi közgazdász, majd a Zrínyi Miklós Katonai Akadémián szerzett általános katonai vezető diplomát. Szabadszállásra 1978-ban került, mint élelmezési szolgálatfőnök. Később logisztikai főnökeként Székesfehérváron, Szabadszálláson, majd a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokság kiemelt logisztikai tervező főtisztjeként dolgozott. Több publikációja jelent meg a költségvetési szervezetek belső ellenőrzése, kontrolling, katonai kontrolling témakörben. Hivatástudata mellett a sport is fontos szerepet játszik az életében. 1978-tól 1985-ig a Honvéd Radnóti kézilabda csapat játékosa, majd edzője és szakosztályvezetője volt. Részt vett a Barátok FC kispályás labdarúgó csapat, a Strázsa Túraegyesület megalapításában, a túraútvonalak fejlesztésében, túrarendezvények szervezésében, 2015-től a Honvéd Nyugdíjas Klub elnökhelyettese.

Pandur László életében szorosan összekapcsolódik egymással a sport, a tanulás és a munka. Szőlész és borász technikusi, valamint gyümölcstermesztő és feldolgozó technikus, később, növényvédő szaküzemmérnöki képestést szerzett. Agronómusként kezdte pályafutását Kiskunhalason, majd növénytermesztési főágazat-vezetőként dogozott Szabadszálláson. Jelenleg két mezőgazdasági szövetkezet elnöki címét tölti be. Tanulmányai és munkája mellett a sport és a labdarúgás határozta meg az életét. Jelenleg a Szabadszállási Sport Egyesület szakosztályvezetője, szakmai igazgatója. Kitűnő sportvezető kollégáival együtt sikerült elérnie, hogy a Szabadszállási SE a megyei I. osztályba küzdje fel magát. Célja, hogy az ország különböző részein lévő futball akadémiákon játszó szabadszállási tehetségeket hazahozza és rájuk építve minél magasabb színvonalú labdarúgást valósítson meg Szabadszálláson.

Az elismerő címeket Darabos József polgármester adta át Búza Vincének és Pandur Lászlónak. Az ünnepi műsorban közreműködtek az Ezüst Kopogók Néptánc Egyesület táncosai, valamint a Kiskun Népdalkör. Az új kenyeret Kiss József plébános szentelte meg, áldást mondott Filó Bence református lelkész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában