Anyaság

2024.05.14. 18:37

A születés szépségét és fontosságát hangsúlyozzák Kiskunhalason

Évek óta a születés hetét május első felében tartják országszerte, a szimbólumnak is beillő kezdeményezéshez kapcsolódó programok során a születés szépségét, fontosságát és csodáját hirdetik.

Pozsgai Ákos

A Martonosi Pál Városi Könyvtár a helyszíne az idei születés és szoptatás hete program sorozatnak, amely május 14-től 17-ig tart és a rendezvény minden programja ingyenesen látogatható.

anyaság, előadás
Az előző években is hasznos információkat kaptak a kismamák Kiskunhalason
Fotó: Mester-Horváth Nikolett /archív-felvétel

Kedden a kiskunhalasi védőnők tartottak előadást a helyes babamasszázsról, valamint Plander Nóra pszichológus a várandóság lelki oldalát járta körbe az anya-magzat közti kommunikáción keresztül. Dr. Lóczi Brigitta szülész-nőgyógyász szakorvosjelölt a szülés menetéről beszélt, míg Kurucsai Rita védőnő a szoptatásra való felkészülésről.

Május 15-én, szerdán délelőtt a várandóság, a szülés és a gyermekágyi idő alatt alkalmazott illóolajokról tart előadást Stauth-Kovács Mariann szoptatás segítő. A női test szülés előtt és utáni változásáról beszél szerdai előadásában Ancsáné Kis Erika gyógytornász, míg Rosta Kata szülő-csecsemő konzulens az anyai frusztrációról tart előadást. A szoptatás nehézségeiről és szépségeiről pedig Egri-Dohor Réka szaktanácsadó beszél majd.

Május 16-án, csütörtökön ingyenes ringatóra várják a kisgyermekes szülőket, a 9 órakor kezdődő programra előzetesen regisztrálni kell. Délután Császár-Papdi Edit védőnő az újszülött osztályon töltött első napokról tart előadást, Herceg-Kiss Lívia gyógypedagógus, koramentor pedig a csecsemőkori mozgásfejlődés témakörét járja majd körbe, míg Dr. Római Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvos a várandósgondozásról beszél majd.

A programsorozat záró napján, május 17-én, péntek délelőtt Nagy József, a kiskunhalasi mentőállomás vezetője a csecsemő újraélesztésről tart előadást és gyakorlati bemutatót.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában