beruházás

2020.08.16. 11:02

Hét gyermek befogadását biztosítja a szalki minibölcsőde

Befejeződött a hét gyermek befogadását biztosító minibölcsőde építése Szalkszentmártonban. A projekttel egy időben az önkormányzat saját beruházásaként a védőnői szolgálat épületének fűtés-korszerűsítése és homlokzati szigetelése is megvalósult.

Gulyás Sándor

A szalkszentmártoni önkormányzat a tavalyi évben nyert 65,5 millió forint támogatást a minibölcsőde kialakítására a megyei Település- és Területfejlesztési Operatív Program pályázatán. A kivitelezés a de­cemberi szerződéskötést követően májusban indult. A beruházás megkezdésével egy időben a bútorok és egyéb felszerelések beszerzése is megkezdődött. A korábban szolgálati lakásként funkcionáló épületben csoportszoba, melegítőkonyha, gyermekfürdő, öltöző- és átadóhelyiség, dolgozói öltöző, mozgáskorlátozott-mosdó kapott helyet. A belső terek elrendezésében, a szaniterek elhelyezésében, az eszközlista összeállításában, valamint a kerti játszótér kialakításában bölcsődei szakértő nyújtott segítséget.

– A kivitelezés során megvalósult az épület szigetelése, elkészült a korszerű fűtésrendszer, új redőnnyel és szúnyoghálóval ellátott nyílászárók kerültek beépítésre, és kiépült az autóparkoló. A kivitelező a munkálatokkal jóval a határidő előtt elkészült, a műszaki átadás megtörtént, már csak az engedélyeztetési eljárás van hátra. A létesítmény a tervek szerint októberben kezdi meg működését. Az udvaron fedett terasz és mini-KRESZ-pálya várja a gyermekeket, valamint téli és nyári időtöltésre alkalmas játékokat is tervezünk, melyek vélhetőleg az ünnepélyes átadásig a helyükre kerülnek – mondta el hírportálunk érdeklődésére Káposztás Tibor polgár­mester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában