változás

2020.08.14. 07:00

Gyerekprogramokkal készülnek Hajóson a Város Napjára

Mivel a városvezetők nem tudnák garantálni, hogy egy helyszínen nem tartózkodna ötszáz főnél több ember, a hajósi önkormányzat a hagyományos formájában elveti a Város Napja rendezvény megszervezését – jelentette be a polgármester.

Gábor János

A hagyományos formájában idén elmarad a rendezvény

Forrás: Gábor János

Estók Mihályné Szalczer Erzsébet elmondta ugyanakkor, hogy az e hónap közepére kitűzött időpont nem változik, csak éppen nem tartanak zenés-táncos rendezvényt, vagy főzőversenyt, és a helyszín sem a sportpálya lesz – derült ki a kiadott közleményből. – Nálunk is nagy várakozás előzte meg az augusztus 15-re vonatkozó kormányzati bejelentéseket. Különösen vártunk arra, hogy valamilyen enyhítések legyenek a rendezvényeket illetően, de elfogadjuk és megértjük, ha ilyeneket most nem tudott megfogalmazni a kormányzat – nyilatkozta Estók Mihályné Szalczer Erzsébet polgármester. – Mindig augusztus közepén, az állami ünnephez közeli időpontban tartjuk a Város Napját, hiszen Hajós ugyanebben az időszakban nyerte el a városi címet, 2008-ban – idézte fel.

A városvezető elárulta: az idei év viszontagságai rendkívüli eljárást követeltek meg tőlük is. Először arról született döntés, hogy augusztus 15-re hirdetik meg a rendezvényt, majd pedig arról, hogy hagyományos zenés események is helyet kapnak a menetrendben, de aztán ez utóbbit – az ismert okok miatt – el kellett vetniük. Lévén tömegrendezvény szóba sem jöhetett, de a helyi családok részéről komoly várakozás előzi meg a Város Napját, ezért úgy döntöttek, a gyerekeknek kedvezve változtatják meg a programot. – Az előkészítő bizottság nem látta biztosítottnak azt, hogy egy hagyományos keretek között megszervezett Város Napján be tudjuk tartani az ötszáz fős korlátozást, ezért kizárólag a gyermekprogramok kerülnek megrendezésre – jelentette be a település polgármestere.

– Augusztus 15-én 15 órától a Köztársaság téren, az Egyesületek Házában várjuk a gyerekeket arcfestéssel, kézműves-foglalkozásokkal, csillámtetoválással, légvárakkal és bábszínházzal – tette hozzá Estók Mihályné Szalczer Erzsébet.

A hagyományos formájában idén elmarad a rendezvény
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában