2020.08.08. 20:00
Főzési fortélyokat sajátíthattak el az érdeklődők Érsekcsanádon
Pillanatok alatt hamisítatlan mediterrán hangulat alakult ki csütörtök este az érsekcsanádi művelődési ház nagytermében, ahol főzési fortélyokat sajátíthattak el az érdeklődők.
A résztvevők Balogh Bálint pompás étkeit kóstolhatták meg
Fotó: Rab Rita
Roston sült süllőfilé garnélával, baconbe tekert zöld spárgával, hollandi mártással készült az alkalmi konyhában. Mindez egy hároméves projekt egyik állomásaként valósulhatott meg – tudtuk meg Kissné Horváth Zsuzsanna művelődésszervezőtől, a délután háziasszonyától.
A helyi identitás és kohézió erősítése az Érsekcsanád-Sükösd konzorciumban című projekt keretében megvalósuló főzőtanfolyam sikerét bizonyítja, hogy hétről hétre egyre többen csatlakoznak. Ha valaki bokros teendői miatt lemaradt egy-egy alkalomról, akkor a videóra rögzített adást a közösségi médiában visszanézheti, megtanulhatja.
– Közvélemény-kutatás előzte meg ezt a programunkat. Az itt élők kérték, hogy olyan ételek főzését szeretnék megtanulni, amelyeket nem igazán szoktak elkészíteni a hétköznapok során. Helyi fiatalokat kerestünk meg, és kértünk fel együttműködésre. Az idei évben öt alkalommal találkoztunk itt a főzőiskolánkban, ez volt most idén az utolsó. Jövőre szeretnénk folytatni – mondta a szervező.
– A résztvevők Balogh Bálint pompás étkeit kóstolhatták. A kulináris élvezeteknek hódolók apró trükköket is megtudhattak, például hogy hogyan lehet helyettesíteni egyes hozzávalókat a háztartásunkból. A következő találkozón, augusztus 28-án délután 5 órától egy interaktív ismeretterjesztő előadás keretében a lelki egészség kerül középpontba – tette hozzá a háziasszony.