BÁCS-KISKUN

2020.08.29. 09:46

Értékes adományt kaptak a kórházak

Összesen háromezer liter kéz- és felületfertőtlenítőt, valamint beltéri falfestéket adományozott a bócsai Poli-Farbe Vegyipari Kft. többek között két Bács-Kiskun megyei kórháznak és két országos segélyszervezetnek.

Pozsgai Ákos

Szabó Antal, a Poli-Farbe ügyvezetője és dr. Szepesvári Szabolcs, a kiskunhalasi kórház főigazgatója

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: DEAK SZABOLCS

A bócsai festékgyár az összefogás jegyében most összesen háromezer liter kéz- és felületfertőtlenítő adományt juttatott el a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak, valamint a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságának és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Országos Központjának. A Bács-Kiskun Megyei Kórház – a jótékonysági program keretén belül – harminckét vödör falfestéket kapott, amely közel háromezer négyzetméter falfelület felújítására, tisztasági festésére elegendő.

A kéz- és felületfertőtlenítőt főleg a lakosság által látogatott közösségi terek, várótermek, betegfelvételi pontok, büfék területén használják majd fel a támogatásból részesült kórházakban, míg a segélyszervezetek átmeneti otthonoknak, nehéz helyzetben élő családoknak vagy hajléktalanszállóknak juttatják el az adományt. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat harminc bentlakásos intézményében mintegy kétezer idős, beteg, vagy fogyatékos ember él, az adományba kapott fertőtlenítőszert elsősorban ezekben az otthonokban használja fel a karitatív szervezet. Az adományok a Magyar Vöröskereszt hálózatán keresztül az ország valamennyi pontjára eljutnak.

Szabó Antal, a Poli-Farbe ügyvezetője és dr. Szepesvári Szabolcs, a kiskunhalasi kórház főigazgatója
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában