Tündér Szolgálat Egyesület

2020.08.07. 07:00

Cicákat mentenek a kiskőrösi tündérek

Immár hat éve mentik a cicákat a kiskőrösi Tündér Szolgálat Egyesület tagjai, Tóth Laura, Szlovák Aliz és Kapitány Evelin.

Horváth Péter

Szlovák Alizék egy éve működtetik menhelyüket és óvodájukat

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: BUS CSABA

A három macskabarát hölgy minden szabadidejében a Kiskőrösön talált vagy hozzájuk behozott cicák biztonságos elhelyezésén, ellátásán és örökbeadásán fáradozik.

A hölgyek saját költségükön és felajánlásokból gazdálkodva látják el a cicákat. Ők finanszírozzák az alapvető állatorvosi kezelést, a féregtelenítést, ivartalanítást, de az esetleges életmentő műtéteket és a cicák szállítását is.

Hiába működnek egyesületként, nem jogosultak az egy százalékra, és az önkormányzat sem támogatja őket, pedig évente háromszáznál is több cicaéletet mentenek meg.

– Sokszor borzasztó állapotban érkeznek hozzánk a cicák, megkínzottan, betegen, lesoványodva, és jelentős költség helyreállítani az egészségüket – mondta Szlovák Aliz. A cicaóvodában több különálló helyiség biztosítja a lábadozó macskák gyógyulását és szórakozását.

A tündéreket az ország minden pontjáról keresik a közösségi oldalukon keresztül.

– Ahogy bekerül hozzánk egy cica, azonnal feltesszük az oldalunkra, és szerencsére a legtávolabbi helységekből is kapunk érdeklődést. Azt látjuk, hogy a cicabarátok több száz kilométert is utaznak azért, hogy elhozzanak hozzánk egy beteg cicát, vagy éppen elvigyék azt, akibe beleszerettek – mondta Szlovák Aliz.

A járvány miatt április óta zárva tart ugyan a menhely, de a hölgyek folyamatosan dolgoznak: a közösségi oldal továbbra is működik, naponta töltik fel a fotókat az árva jószágokról, szervezik a fuvarokat. Szlovák Aliz elmondta, ahhoz, hogy újra megnyithassanak, megbízható segítőkre lenne szükségük, mert egyik tagjuk kiesett a szolgálatból.– A diákok nagyon lelkes és megbízható segítőnek bizonyultak, de voltak már a menhelyen a Kiskőrösi EGYMI fiataljai is cicasimogatón. Sajnos azonban kevéssé bizonyultak megbízhatónak az önkéntes segítők, ezért úgy döntöttünk, hogy tavaszig zárva tartunk – mondta Szlovák Aliz.

Szlovák Alizék egy éve működtetik menhelyüket és óvodájukat
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában