galériával

2020.08.19. 20:00

A diákok segítik kortársaikat Kecskeméten

Kecskeméten a Hírös Kortársak Egyesület tagjai a napokban folytatták a középiskolai kortárs segítők képzését, melynek a Vackor Vár Erdei Iskola adott helyet. A kilencediket végzett diákok négy iskolából érkeztek: Katona József Gimnázium, Szentgyörgyi Albert szakgimnázium, Kada Elek Közgazdasági szakgimnázium és Kandó Kálmán középiskola.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

Az egész tanévet átívelő program 2016 zajlik a városban, mindenkor kilencedikes diákokat képeznek ki arra, hogy segíteni tudjanak kortársaikon, akár magánéleti, akár családi problémában. A képzés több lépcsőből áll, az önismerettől a drámajátékokon át a bűnmegelőzési és drogprevenciós előadásokig, nagyon színes a paletta.

A programra önkéntesen jelentkeznek a diákok. Az idei rendkívüli év miatt csúszott el a képzés ideje, így a nyári szünetben folytatták a megkezdett programot. Ősszel újra várják majd a kilencedikesek jelentkezését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában