gyérítés

2020.07.09. 15:57

Tömegével ölik a szúnyogokat Halason és Kunfehértón

Egyre több településen védekeznek a szúnyogok ellen, Kunfehértón már túl is vannak az első gyérítésen, Kiskunhalason pedig július 12-re tervezik a szúnyogirtást, rossz idő esetén július 13-án lesz.

Pozsgai Ákos

Forrás: Pozsgai Ákos

Fotó:

Kunfehértón a község egész területén – beleérte az üdülőterületet és a Tófürdőt is – már kedd este elvégzték a beavatkozást. A kémiai védekezéshez a Deltasect Plus 1,2 ULV (Deltametrin) vegyszert használnálták, ami az emberekre és a melegvérű állatokra ártalmatlan, a méhekre azonban veszélyt jelent, épp ezért jó előre értesítették a permetezésről a helyi és környékbeli méhészeket.

Kiskunhalason július 12-ére tervezik a szúnyoggyérítést, nem megfelelő időjárás esetén másnap, július 13-án végzik el a műveletet este kilenc óra után. A hatóanyagot itt is földi úton, egy gépjármű platójáról permetezik szét ötven méteres sugárban, a védekezés füst és nagyobb hanghatással jár.

A kémiai védekezéshez a Deltasect Plus 1,2 ULV vegyszert használnálták
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában