felújítás

2020.07.31. 21:45

Rendbe teszik a kalocsai teret

A napokban térkövezéssel zárul a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolája előtti tér rekonstrukciója.

Gábor János

Néhány hete a leromlott állapotú térburkolat felszedésével kezdődött, aztán földmunkákkal folytatódott, a napokban pedig térkövezéssel zárul a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolája előtti tér rekonstrukciója. A területen korábban a forgalomra és a gyalogosokra veszélyes fákat vágták ki, és a Szent István király út fásítási programjának részeként újakat ültettek a helyükre. Most ezeket a facsemetéket – illetve a földfelszín alatt nem sokkal futó közműveket – megkímélve kellett előkészíteni a talajkiegyenlítés és a térkövezés helyét.

A térrekonstrukciós munkákról dr. Filvig Géza polgármester tájékoztatott a közösségi oldalán. Mint írta, az iskola előtti szakaszon feltöredeztek a járólapok, és az egyéb utcai eszközök sem voltak jó állapotban, ezért felújítják, megszépítik a területet.

A városvezető úgy véli, a belvárosi hangulathoz illő képet kap majd a tér. Nem csak a burkolatcserét végzik el, hanem új kerékpártárolók, padok és szemetesek is kikerülnek az iskola elé.

Az önkormányzat szándékának megfelelően a nyári szünetben kerítettek sort a munkálatokra annak érdekében, hogy ne akadályozzák a tanítási időben sok járművet fogadó útszakasz forgalmát. Hasonló beruházás szeptembertől szinte kivitelezhetetlen lett volna, hiszen reggelente és a kora délutáni órákban autók százai lepik el az alig száz méteres útszakaszt, a Szentháromság tértől a Batthyány utca sarkáig, így viszont – ha rendes körülmények között el tud indulni a tanév – a diákokat már egy megújult környezet várja, írta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában