GALÉRIÁVAL

2020.07.09. 21:40

Parkoló és járda épült a nagykőrösi lakótelepen

Ünnepélyes keretek között adták át tegnap az Október 23-a téri lakótelep Gyopár utca felől nyíló parkolóját és a legfrekventáltabb járdaszakaszát.

Gulyás Sándor

Sohajda Márk, Körtvélyesi Attila, Földi László és Csercsinszki Ferenc vágta át a nemzetiszín szalagot

Fotó: Bús Csaba

A beruházás a Nagykőrösi Lakótelep-fejlesztési Program keretében valósult meg.

– Önkormányzatunk harmincmillió forintot nyert a kormánytól a Gyopár utcai parkoló teljes körű felújítására, melyhez 32 millió forintot tett hozzá a város. A parkolóban 100-120 autó fér el. Lakótelepeinken már megújítottuk az utakat, a következő lépés a közvilágítási rendszer modernizálása, valamint a zöld környezet rendbetétele és virágosítása lesz – mondta el hírportálunk érdeklődésére dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester.

A Gyopár utca felől nyíló parkoló felújításának ügyét elsőként Sohajda Márk, a körzet egyik, azóta képviselőnek választott lakója kezdeményezte. Az aláírásgyűjtést dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester karolta fel. A támogatáshoz dr. Czira Szabolcs polgármester közreműködésével sikerült hozzájutnia a városnak. A kivitelezési munkák májusban kezdődtek el és egy hónap alatt be is fejeződtek.

– Ez a beruházás még csak a kezdet, mivel rengeteg feladat van még hátra. Amennyiben a jövőben is össze tudunk fogni és együtt dolgozni, a siker nem marad el – hangsúlyozta Sohajda Márk, a választókörzet képviselője.

Földi László országgyűlési képviselő az átadóünnepségen a tervezett fejlesztésekről beszélt köszöntőjében.

– Azon dolgozunk, hogy belátható időn belül újra megnyissa kapuit a nagykőrösi strandfürdő. Tervben van a 441-es számú út javítása, illetve szeretnénk elérni, hogy megújuljon a piac előtti makadámút – mondta Földi László.

Az átadóünnepség befejezéseként a nemzeti színű szalagot Sohajda Márk, a választókörzet képviselője, Földi László országgyűlési képviselő, Körtvélyesi Attila alpolgármester és Csercsinszki Ferenc, a kivitelező képviselője vágta át.

Sohajda Márk, Körtvélyesi Attila, Földi László és Csercsinszki Ferenc vágta át a nemzetiszín szalagot
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában