kecskemét / GALÉRIÁVAL

2020.07.03. 17:30

Együtt gondolkodtak, együtt segítettek

Kecskeméten Szemereyné Pataki Klaudia polgármester az önkormányzat nevében csütörtök délután mondott köszönetet mindazoknak, akik a járványhelyzet idején segítették a példaértékű összefogást.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Mediaworks

A Cédrusnet székhelyén, a Kápolna utcai intézmény zárt udvarában megtartott ünnepségen részt vettek a Gondoskodó Szolgálat munkatársai, önkéntesei és a támogató vállalkozások vezetői.

Az elmúlt három és fél hónapban példaértékű összefogásról tett tanúbizonyságot Kecskemét közössége. Sikeresen működtek együtt ebben a nehéz élethelyzetben – hangzott el az ünnepségen.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester mindenkinek személyesen fejezte ki köszönetét.

– Jó érzés, hogy ezt a várost, ezt a közösséget képviselhetem. Kecskemét óriási eredményt tudott Önökkel együtt elérni. Egy új, eddig mindenki számára ismeretlen kihívással vettük fel a küzdelmet. Márciusban egyetlen hétvége alatt újjászerveztük a várost, köszönhetően az együttgondolkodásnak, a felelős döntéseknek – hangsúlyozta. – Boldog vagyok, hogy ilyen csapat áll mögöttem, melynek ereje és hatékonysága példaértékű. Büszkék lehetünk arra, hogy a járvány gócpontja, Budapest közelsége ellenére is sikerült megfékeznünk a járvány terjedését, megvédenünk a lakosságot, az országban az egyik legalacsonyabb számú megbetegedéssel, haláleset nélkül. Ezen tények is igazolják elkötelezettségünket, odaadó munkánkat – tette hozzá a polgármester.

A munkakecs oroszlánrészét a Hírös Agórában kialakított Gondoskodó Szolgálat munkatársai és önkéntesei végezték. A szolgálat vezetője, Varga Ildikó számok tükrében mutatta be az elmúlt három hónap munkáját. Március 18. és június 19. között önkéntesek sokaságával azon dolgoztak, hogy segítsék az időseket, a gyermeküket egyedül nevelőket, a hátrányos helyzetűeket és a fogyatékkal élőket a járványhelyzetben. Ez idő alatt 65 szolgálati napon 1742 alkalommal kérték telefonon segítségüket. A legsűrűbb napjukon 111-en keresték a szolgálatot. Volt olyan nap, amikor 23 helyre kellett kimenniük. A legforgalmasabb napjukon egyszerre 15 önkéntes dolgozott. 101 helyre vittek ki segélycsomagot, 3900 adag melegételt vittek a rászorulóknak és 1520 maszkot kézbesítettek. A szolgálat munkatársai és önkéntesei összesen 3200 órát dolgoztak a három hónap alatt, 4000 kilométert megtéve. Összesen 587 idős és család szavazott a szolgálatnak bizalmat, és engedték be otthonaikba a munkatársaikat.

– Egy szívként dobogtunk Kecskemétért. Azt a küldetést vállaltuk, hogy minél több embernek segítsünk. Olyan összefogás valósult meg általunk, mely az emberségről szólt. Ezt az összefogást sose felejtsük el! – mondta Varga Ildikó, majd mindenkinek köszönetét fejezte ki.

Az ünnepség az emléklapok átadásával, tortával és pezsgőzéssel zárult. A pohárköszöntőt Molnár Szilárd, a Cédrusnet vezetője mondta, akik külön kiemelte a támogató kecskeméti vállalkozások segítségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában