közgyűlés

2020.07.06. 07:00

Azt javasolják, hogy osszák szét a pénzt Félegyházán

Megszűnt a „vészhelyzet”, de veszélyben maradtunk gazdaságilag, egészségügyileg, környezetvédelmi szempontból címmel tartott sajtótájékoztatót pénteken a Veled a Városunkért Egyesület.

Vajda Piroska

Az ellenzéki képviselőket tömörítő szervezet elsősorban a városvezetés munkáját bírálta. Nagy Lajos frakcióvezető szerint a helyi önkormányzat nem volt kellően felkészülve a járványhelyzetre és nem biztosított megfelelő mennyiségű védőeszközt a lakosság számára. Meglátása szerint minimum két maszkot kellett volna fejenként a lakosság címére eljuttatni. A tapasztalatokat leszűrve a járvány következő fordulójára jobban fel kell készülni és a védőeszközkészleteket időben fel kell tölteni – vélekedett Nagy Lajos, aki a megfelelő tájékoztatást is hiányolta.

Tudni szeretnék például, hogy mennyi pénzt költött a város a védekezésre. Kollár László (Jobbik) megkérdőjelezte a szükségességét annak a 400 millió forintos hitelnek, amit a járványveszély után vett fel a város.

Kis-Szeniczey Kálmán (LMP) arról számolt be, hogy az elmúlt fél évben bár számos környezetvédelmi javaslatot – klímavédelmi terv elkészítését, babafaprogramot, illetve az egészségre káros permetezőszerek közterekről való kivonását – tett, azt mind elutasította a helyi közgyűlés, ezért azt javasolja, hogy mondjon le a környezetvédelmi bizottság elnöke.

Horváth Tamás szocialista képviselő pedig azt a javaslatot tette, hogy az elmaradt rendezvényekkel megspórolt több mint 20 millió forintot osszák szét jutalomként a szociális ágazatban dolgozó félegyháziak között, akik a járvány idején is erőn felül teljesítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában