Szent Kereszt Kórház

2020.06.06. 09:50

Újraindították a szakrendeléseket Kalocsán

A járványt megelőző időszaknak megfelelő időpontokban és helyen fogadja a betegeket a kalocsai Szent Kereszt Kórház valamennyi szakrendelése, leszámítva az urológiát, tudatta közleményben az intézet.

Gábor János

Visszaállt a korábbi rend

Forrás: PN

A szerkesztőségünkhöz is eljuttatott, Szivós Etelka főigazgató-helyettesre hivatkozó levél szerint június 2-től a fekvőbeteg-osztályok is rendelkezésre állnak, igaz, a betegfelvétel még mindig szigorú eljárásrendhez kötött. Mind ehhez, mind pedig a szakrendelések látogatásához szigorú higiénés rendszabályokat kell betartani.

A közleményben jelezték: még mindig egykapus beléptetőrendszert működtetnek, ennek helye változatlanul a főbejáratnál lévő betegelosztó fogadópult, ahol a pácienseknek ki kell tölteniük egy nyilatkozatot, majd kézfertőtlenítés, illetve testhőmérséklet-mérés után, szájmaszkot viselve mehetnek tovább a kívánt osztályra. Érvényben tartják azt a szabályt is, hogy járóbeteg-szakellátásra vagy vizsgálatokra csak előzetes, telefonos időpont-egyeztetés után lehet érkezni, és óránként legfeljebb négy embert fogadnak. Fenntartják továbbá a telefonos vizitek lehetőségét minden olyan esetre, amelynél nem szükséges az orvos-beteg találkozás.

Bizonyos ellátásokhoz (fül-orr-gégészeti és endoszkópos vizsgálat, egynapos sebészeti és elektív műtéti beavat­kozás, fekvőbeteg-osztályra vagy más intézménybe történő felvétel) szükség van egy VTM- (Vírus Transzport Médium) teszt negatív eredményére is. Az ehhez szükséges orr- és garatmintavételt munkanapokon 8–11 óráig végzi a kórház, majd 24 órára – a kiértékelésig – hazaküldi a beteget. „Negatív eredménnyel a beteg a már korábban megkért időpontban veheti igénybe a szakrendeléseket”, mutat rá a közlemény.

A Szent Kereszt Kórházban természetesen szűrik és ellátják a koronavírus-gyanús tünetekkel érkező betegeket is: az ilyen eseteket az utcafronton keresztül irányítják át a sürgősségi osztályra, ahol egy ún. decontaminalo helyiségben vizsgálják meg őket.

Visszaállt a korábbi rend
Fotó: PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában