solt / galériával

2020.06.16. 09:54

Születésnapján köszöntötték Nyámádi Istvánné Kató nénit

Nyámádi Istvánné Kató nénit kilencvenötödik születésnapja alkalmából köszöntötte a napokban Németh István, Solt polgármestere.

Lencsés P. Anna

Nyámádi Istvánné Kató néni

Forrás: L. P. A.

Nyámádi Istvánné 1925. április 13-án született Solton. Aktív korában óvodai dadusként dolgozott a településen, szinte minden helyi családban van, aki ismeri, aki szeretettel gondol rá. A gyerekek iránti szeretete hamar kiderült, majd harminc évig dolgozott a helyi óvodában. Elmondta, nagyon élvezte a munkáját, mert mindig is szerette a gyerekeket. Sohasem számolta össze, hány apróságot is gondozott, de rengeteg szeretetet adott és kapott munkája során, amely átsegítette az élet nehézségein. Kiváló munkájáért 1982-ben miniszteri dicséretet kapott.

– Egész életemben igyekeztem mindenkihez jó lenni, jól végezni a dolgom. Mindig találtam munkát, nagyon sokat dolgoztam, soha nem voltam tétlen, ahogy mostanság is megteszem, amire erőmből telik – összegezte a hosszú élet titkát Nyámádiné Kató néni.

Nyámádi Istvánné Kató néni
Fotó: L. P. A.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában