KECSKEMÉT

2020.06.09. 20:31

Saját gyártású védőeszközöket használnak a Mercedes-gyárban

3D nyomtatóval ajtónyitókat és nem párásodó arcpajzsokat készítenek a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban.

Hraskó István

Az autógyár április végi újraindulásakor a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. több mint 120 intézkedést vezetett be a több mint 4400 dolgozó egészségének védelme érdekében.

A gyárban a gyakran érintett felületeket folyamatosan fertőtlenítik, de kreatív megoldásokkal is előálltak. Például egy speciális, alkarral működtethető, kilincsre szerelhető ajtónyitóval, amely lehetővé teszi, hogy a gyár üzemeiben és az irodákon belüli közlekedés során ne kelljen közvetlenül megfogni a kilincseket. Az eszköz különlegessége, hogy minden egyes darabja az összeszerelő üzemben, 3D nyomtató segítségével készül. Gyártása már a leállás alatt elkezdődött, eddig több mint 200 darabot helyeztek fel a telephely különböző területein lévő ajtókra.

Ezenkívül arcvédő pajzsokat is készítettek a gyár munkatársai, az összeszerelő üzem azon munkaállomásaira, ahol nem tudják tartani az előírt távolságot. Az ugyancsak 3D nyomtatással, három óra alatt elkészülő pajzsok nem párásodnak, és a pánt részük is megfelelően illeszkedik. A legújabb darabok már továbbfejlesztett, optikailag tiszta, torzításmentes plexiből vannak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában