Vigyázz, kész, pénz!

2020.06.01. 10:29

Online pénzügyi vetélkedőn bizonyítottak a megyei diákok

A koronavírus miatt kialakult helyzet átalakított a szociális interakcióink formáját és egy új életmóddal ismertetett meg bennünket. A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő szervezőinek sikerült leküzdeni a fizikai távolság akadályát, hiszen az idei vetélkedő regionális középdöntőit online felületen rendezték meg.

baon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A regionális középdöntők május 11. és 14. között kerültek megrendezésre. A vetélkedő szervezői arra törekedtek, hogy a csapatok a versengés mellett jól is érezzék magukat. A középdöntő megszokott szerepjátszós, körülírós feladatai helyett igyekeztek szórakoztató feladványokat összeállítani, mint a kulcsszavas történetírás vagy a rejtett tárgyak utáni kutatás.

A felkészülés és a verseny ideje alatt is virtuálisan tartották a kapcsolatot a csapatok. Ez a helyzet a csapatmunka egy új formáját ismertette meg a résztvevőkkel. Az újdonságok ellenére, a regionális középdöntősök között idén is kiélezett verseny zajlott, ám kategóriánként és régiónként is csak egy-egy csapat juthatott tovább az országos döntőbe, melynek szintén az új platform ad majd otthont. Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megye csapatai a másik hét régió legjobbjaival vethetik össze pénzügyi tudásukat.

„A gamifikáció, ami ebben a megváltozott helyzetben egyre nagyobb szerepet kap a közoktatásban is, kéz a kézben jár az innovatív digitális megoldások alkalmazásával. Ez az újfajta módszer tökéletesen összeegyeztethető a digitális kor okozta koncentrációs és kommunikációs képességek átalakulásával. A gyerekek egyre rövidebb idő alatt fogadják be az őket megcélzó információk tömegét, melyek javarészt vizuális formában jutnak el hozzájuk. Ehhez igazodnak az otthoni tanulást elősegítő online oktató-alkalmazások is, melyeket percek alatt letölthetünk telefonunkra. Legyen szó nyelvtanulásról, algebrai vagy éppen pénzügyi ismeretek bővítéséről, az appok az otthon kényelméből, érdekes vizuális elemekkel színesített módon segítenek a gyerekeknek.” – írják közleményükben a szervezők.

Bács-Kiskun megye döntős csapatai:

7-8. osztály: Kamatos Kamaszok, Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola Balotaszállási Tagintézménye

9-11. osztály: Pénzlesők, Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőről

A csapat 2010-ben indította útjára a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt. A program célja, hogy a magyarországi általános- és középiskolások pénzügyi és gazdálkodási ismereteit gyarapítsa. A vetélkedő programja évről évre egyre több diákot vonz országszerte. A csapat „a pénzügyi vetélkedő programjával a felnövekvő generáció pénzügyi tudatosságra nevelését kívánja előre mozdítani annak érdekében, hogy felnőttként majd okos pénzügyi döntéseket hozhassanak.”

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában