SZABADSZÁLLÁS

2020.06.12. 17:21

Önkéntesek tették rendbe a Dörmögő-házat

Szorgos kezek tették rendbe a napokban a szabadszállási Dörmögő-­ház udvarában álló építményeket és a pihenést szolgáló egyéb alkalmatosságokat. A felújítási, karbantartási munkálatokhoz nagyon sok magánember is csatlakozott.

Gulyás Sándor

A kerítést is kicserélték az önkéntesek

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

A város határában található emlékházat a közelmúltban tatarozták, cserélték újra az omladozó léckerítést, illetve kijavították az épület nádtetejének hibáit. Az udvarában álló építmények és a pihenést szolgáló egyéb alkalmatosságok viszont akkor kimaradtak a sorból.

– A közelmúltban megújult értéktárbizottság feladatul tűzte ki, hogy még nagyobb hangsúlyt helyezzen a település értékeinek megóvására. Az önkormányzat anyagi forrásai szűkösek, illetve a pályázati lehetőségek is, ezért úgy gondoltuk, hogy saját erőből – a lakosság bevonásával – felújítási, karbantartási munkákba kezdünk. Fontossági sorrendet állítottunk, így esett a választás a József Attila nagyapjának egykori hajlékára, a Dörmögő-házra. A munkálatok az Együtt Szabadszállásért Egyesület szervezésében zajlott – mondta el hírportálunk érdeklődésére Bajusz Gábor képviselő, a települési értéktárbizottság elnöke.

A munkálatokból nemcsak a kezdeményezők, hanem rajtuk kívül az önkormányzat intézményeinek vezetői is kivették a részüket. A lelkes önkéntesek újrafestették és kijavították a kerti padok, asztalok hibáit, a gémeskút gyűrűjének szekrényét, az épület mellett álló ólak kerítését, a foglalkoztatószínben lévő rönkpadok és asztalok új lakkréteget kaptak, valamint megújult az udvari latrina is. A munkálatokhoz felhasznált alapanyagokat egy helyi vállal­kozás ingyenesen biztosította.

A kerítést is kicserélték az önkéntesek
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

– Az egyesület, mellyel kiváló a kapcsolatunk, a nyár folyamán részt vállal az önkormányzat szervezésében megvalósuló Honvéd utcai faültetésben, melyben számítunk az önkéntesek segítségére. A jövőbeni terveink között szerepel a tájház kerítésének javítása, illetve további karbantartási feladatok elvégzése az épületen és az udvarban, melyhez szívesen fogadjuk a lakosság felajánlásait is –

tájékoztatta hírportálunkat Bencze Ildikó alpolgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában