galériával

2020.06.29. 17:28

Hangulatos rendezvénnyel pótolták a fesztivált Nagykőrösön

Szombaton rendezte meg az Arany János Kulturális Központ a Deák téri korzót Nagykőrösön.

Horváth Péter

Kézműves-foglalkozás is várta az érdeklődőket

Forrás: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Juhász Nándor intézményvezető elmondta, hogy eredetileg ebben az időben tartották volna a zenés-táncos Kőrösi Möggyfesztivált, de a nagy tömeget vonzó eseményt a biztonsági rendelkezések miatt lemondták. Azonban nem szerették volna, hogy közösségi esemény nélkül maradjanak a nagykőrösiek, ezért hívták életre a változatos érdeklődési köröket kielégítő korzót, amit a tömeg koncentrálódását elkerülendő széles idősávban, 10 és 18 óra között tartottak meg. Az eseményen számos program várta a kilátogatókat. A Kézműves utcában tarsolyt készíthettek a vállalkozó kedvűek, kipróbálhatták a pirogravírozást, az agyagozást, a kosárfonást és a karikatúra-rajzolást. Nagyszámú kereskedő települt ki az eseményre, akik kézműves portékáikat kínálták a közönségnek.

A Kultúr-téren Dezső Kázmér egykori polgármester mutatta be növénygyűjteményét, valamint Fűben-fában orvosság címmel gyógynövény-bemutató és gyógyteakóstoló is volt. A Gasztro-placcon utcai konyha várta harapnivalóra vágyókat, és meggyes süteményeket is kóstolhatnak a vendégek. Egy korábban meghirdetett receptverseny nyomán megválasztották Nagykőrös meggyes süteményét. A beérkezett receptek alapján a Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium cukrásztanműhelyének tanulói készítették el a süteményeket, melyeket háromtagú zsűri értékelt. A díjat egy helyi beküldő nyerte Finom meggyes linzerével, melyből szintén a cukrásztanműhely tanulói több százat sütöttek a korzó látogatói számára, így mindenki megkóstolhatta a finomságot.

Utcazene is várta az érdeklődőket, 15 órakor utcafolklórt hallhatnak, 16 órakor a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola tanárai léptek fel, és 17 órakor az Oti Voice & Bass adott volna koncertet, de az addig kegyes időjárás közbeszólt és röviddel a vége előtt a semmiből lecsapott a vihar a rendezvényre. A zenekar a szeptember első hétvégéjén megrendezendő Nagykőrösi Arany Napokon pótolja elmaradt koncertjét. Juhász Nándor pozitívan értékelte a kezdeményezést és hangsúlyozta, hogy csaknem a végéig nagyon jó időben élvezhették a kimozdulást a nagykőrösiek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában