videóval / galériával

2020.06.06. 11:48

Büszkék lehetnek magukra a kecskeméti szupernagyik

Tizennyolc vidám hölgy ünnepelt a CédrusNet kecskeméti irodájának udvarán pénteken: a harmadik Szupernagyi-tanfolyam hallgatói vehették át „bizonyítványukat”.

Hraskó István

Márciusban úgy tűnt, a koronavírus-járvány kettétöri a CédrusNet harmadik Szupernagyi-tanfolyamát Kecskeméten, de a szervezők, a tanárok és a résztvevők sem hátráltak meg az új helyzettől. A nyugdíjas hallgatók elsajátították a különböző videókonferencia-programok, például a Zoom és a Skype használatát, a tanárok pedig digitális tananyagokat, prezentációkat állítottak össze az otthoni tanulásra, és olvasnivalókat ajánlottak.

Az órákat innentől kezdve az online térben tartották, és a vizsga is ily módon zajlott le. Egy jelképes tanévzárót már tartottak két hete, pénteken pedig az ötvenes-hatvanas hölgyek ünnepélyesen és személyesen is átvehették tanúsítványukat a Kápolna utcai CédrusNet iroda udvarán. Jól látszott, hogy a kihívásokkal teli hetek alatt igazi, egymást támogató közösséggé kovácsolódott a nagyik csapata, akik már nagyon várták, hogy ismét találkozhassanak.

Engert Jakabné alpolgármester először Sárközy Erikának, a CédrusNet program fejlesztőjének mondott köszönetet, kiemelve, hogy neki köszönhetően indult be a városban több, az aktív idősödést segítő újszerű kezdeményezés, a Szupernagyi-tanfolyam mellett például időslátogató-képzés is. Hozzátette azt is, a kecskeméti mintaprogramra már minisztériumi szinten is felfigyeltek. Az irodának – az önkéntes fiatalokkal karöltve – nagy szerepe volt a veszélyhelyzet kezdetén a Gondoskodó Szolgálat villámgyors megszervezésében is.

– Immár hatvan kedves szupernagyi segítheti az olyan kecskeméti családokat, ahol a nagyszülők távol vannak, és ahogy hallom, nagyon népszerűek. Kívánom, hogy érezzék jól magukat ebben a szerepkörükben – gratulált az alpolgármester.

– Nagyon sok mindenre büszke vagyok. Például arra, hogy működik ez a Szupernagyi-tanfolyam, szeretik az emberek, a város, és hogy mindig sokan jelentkeznek rá. Büszke vagyok arra is, hogy segítünk megértetni a szülőkkel, hogy a nagyszülőkre, az idősekre szüksége van a gyerekeknek. És arra a bravúrra, ahogy inspiráló közösségben, egymást húzva elvégeztétek a tanfolyamot – mondta beszédében Sárközy Erika, aki hangsúlyozta: a legfontosabb mégis az, hogy a résztvevők legyenek büszkék magukra.

– Az első órán mondtam nektek, hogy ez a tanfolyam nem arról szól, hogy enélkül ne tudnátok felelősen gyerekekkel foglalkozni. Szó sincs erről! Azzal, hogy hallhattatok a modern gyereknevelésről, a mai harmincas generáció gondolkodásmódjáról, azzal a mai világról is tanultatok, és önmagatokról is. Ne felejtsétek, legyetek szuper szülők is, értsétek meg gyerekeiteket – búcsúzott a végzősöktől Sárközy Erika, akitől Molnár Szilárd veszi át a CédrusNet szakmai vezetését.

A hangulatos ünnepség zárásaként a szupernagyik Halász Judit Hívd a nagymamát dalát énekelték el, megköszönve a szervezők és a tanárok munkáját, törődését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában