lemondás

2020.06.20. 12:51

A Fidesz helyi szervezete is elítéli az Izsákon történteket

Mint arról beszámoltunk, Kutas Tibor, Izsák polgármestere csütörtökön lemondott hivataláról. A Petőfi Népéhez eljuttatott közleményében kifejtette, keddre virradó reggel ismeretlenek megrongálták családi háza előtt álló autóját.

Horváth Péter

Mint írta, az elmúlt hónapok, hetek történései nem egyeztethetők össze azzal az értékrenddel, ami szerint él és dolgozik, ez vezetett döntéséhez. Kutas Tibor korábbi önkormányzati képviselő és a pénzügyi bizottság elnöke az október 13-i önkormányzati választásokon független jelöltként indult a városvezetői posztért Mondok József korábbi polgármesterrel szemben, és minimális szavazattöbbséggel nyert.

Mint arról korábban írtunk, Kutas Tibor sokakat meglepett azzal, hogy röviddel megválasztását követően főállású polgármesterről társadalmi megbízatású polgármesteri státusra váltott, és hivatala mellett megtartotta középiskolai tanári állását. Nem sokkal ezután aláírásgyűjtés indult a településen azért, hogy mondjon le, eddig több mint 1300 aláírás gyűlt össze.

A város vezetését Végh Tamás alpolgármester vette át.

Megkerestük a Fidesz izsáki szervezetét, hogy miként vélekednek a polgármester lemondásával kapcsolatban. Boldoczki Tímeától, a szervezet vezetőjétől az alábbi választ kaptuk.

– Egyetértünk egy országgyűlési képviselőnkkel, Lezsák Sándorral, aki a hír hallatán ennyit mondott: „A helyi közvélemény többségével mi is elítéljük a történteket. Kutas Tibor úrnak nyugalmat és jó egészséget kívánunk”.

Azt is megkérdeztük, miként látják a város jövőjét a történtek után.

– Lendületben Izsák fejlesztése. Abban bízunk, hogy az időközi polgármester-választáson a város megtalálja a közösség érdekeit szolgáló polgármesterét – írták válaszukban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában