kecskemét

2020.06.14. 10:43

250 kiló hulladékot ingyen le lehet adni a szeméttelepen

Június 20-án, szombaton reggel 6 és délután 4 között a kecskeméti lakosok számára egyszeri alkalommal, 250 kilogramm hulladék ingyenes beszállítását biztosítja a DTkH a Kisfáiban lévő hulladéklerakó telepre.

Hraskó István

A cég közölte, a beszállítási lehetőség minden olyan magánszemély számára 250 kilogramm hulladékig térítésmentes, aki felmutatja Kecskemét településre vonatkozó lakcímkártyáját, és a befizetett hulladékszállítási számláját igazoló bizonylatot (csekk, átutalási megbízás másolata). Társasházi, vagy lakásszövetkezeti ingatlan használója a közszolgáltatási díj megfizetését a közös képviselő, vagy a lakásszövetkezet elnökének írásbeli nyilatkozatával tudja igazolni.

Ha a beszállított hulladék tömege meghaladja a jelzett negyed tonnát, akkor a többletért az érvényben lévő hulladék típusára vonatkozó ártalmatlanítási díját a helyszínen, készpénzben meg kell fizetni.

Kommunális hulladék: 15 ezer forint / tonna + ÁFA

Kitermelt talaj, föld: 1500 forint / tonna + ÁFA

Beton: 1500 forint / tonna + ÁFA

Beton, tégla, cserép keveréke: 1500 forint / tonna + ÁFA

A DTkH közölte, építési-bontási hulladék esetében kizárólag a beton, tégla, cserép és föld bevitele lehetséges 1500 forint/tonna + ÁFA áron. A gipszkarton és a hungarocell kommunális hulladék kategóriába tartozik, és a 15 ezer forint/tonna + ÁFA ár besorolás alá tartozik. Tilos a veszélyes hulladék, továbbá az említett hulladéktípusoktól eltérő hulladékok elhelyezése, például autógumi, elektronikai háztartási hulladék, hullámpala stb.

A szeméttelep itt található meg Kisfáiban: https://goo.gl/maps/UdwX6Kd3AdWipV839

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában