építkezés

2020.05.02. 07:00

Véget ért a leendő bölcsőde terep-előkészítése Orgoványon

A héten lebontották a Kölcsey utcai óvoda mellett építendő bölcsőde telkén álló régi épületet, várhatóan májusban indulhat az építkezés.

Horváth Péter

Forrás: Horváth Péter

Jövőre megnyithatja kapuit a három csoportszobás, 36 férőhelyes bölcsőde, melyet a Kölcsey utcai óvoda mellett építenek fel. A kivitelezési munkálatok nulladik lépése a napokban befejeződött, lebontották a leendő bölcsőde helyén álló használaton kívüli régi ingatlant. Az épület elbontása hétfőn kezdődött és a hét második felére véget ért, így a terep-előkészítéssel szabaddá vált a telek, melyen helyet kap a jövőbeli intézmény – tájékoztatott Gál Szilvia, Orgovány polgármestere.

Orgovány tavaly több mint 299 millió forintot nyert a Pénzügyminisztérium által kiírt pályázaton, melyet 10 millió forint önerővel egészít ki a település a beruházás finanszírozására. Az önkormányzat már hónapokkal ezelőtt megkapta a támogatói okiratot, a közbeszerzési eljárás jelenleg folyamatban van, várhatóan májusban születik döntés arról, hogy ki lesz a nyertes kivitelező, és ezt követően indulhatnak az építési munkálatok.

Gál Szilvia elmondta, hogy az új bölcsőde hozzájárul a település megtartóerejéhez, hiszen azzal mintegy 10 új munkahely létesül. A polgármester hangsúlyozta, hogy szerencsés helyzetben van Orgovány, mert annyi gyermek születik a településen, ami szükségessé teszi a sok férőhelyes bölcsőde megépítését. Ez a helyi fiatalok számára is jövőképet nyújthat és egy minőségibb élet zálogát jelentheti.

Fotó: Horváth Péter
Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában