gazdálkodás

2020.05.15. 11:49

Ügyelnek a dűlőutak minőségére Csemőn

A tanyán élők, a mezőgazdálkodók zavartalan közlekedése érdekében a dűlőutak rendben tartását mindig kiemelt feladatnak tekintette a település vezetése.

Miklay Jenő

Az utak karbantartására alkalmas gépek, berendezések beszerzésére az utóbbi időben központi támogatást is kaptak. A múlt évben állították munkába a gréderező gépet, amelyhez ötmillió forint pályázati támogatás által jutott hozzá a község. Szintén központi forrásból, négymillió forintért szereztek be ágaprítót.

A gépparkjuk idén teljes lett, lényegében minden útkarbantartási feladat ellátásához szükséges eszköz a rendelkezésükre áll. Mindezek birtokában kora tavasszal hozzáláttak az úgynevezett rézsűzúzó géppel a dűlőutakat szegélyező zöldsávok takarításához. A hantházi településrészen valamint Hosszú-Csemőben sikerült elvégezniük a munkát még az egészségügyi kijárási tilalom bevezetése előtt. Mihelyt elmúlik a veszélyhelyzet, folytatják ezt a feladatot a többi dűlőúton is, de nem elégednek meg azonban az ágvágással. Előkészítették a fűnyíró gépet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában