tömegközlekedés

2020.05.19. 16:45

Hétfőtől a tanszünetes menetrend szerint járnak a buszok Kecskeméten

A kecskeméti operatív törzs úgy döntött, hogy május 25-től a tanszünetben érvényes szünidei menetrend szerint szállíthatják a helyi buszok az utasokat.

Hraskó István

Fotó: Bús Csaba

Az utóbbi napokban jópár olvasói kérdést kaptunk annak kapcsán, hogy mikortól fognak sűrűbben közlekedni a helyi buszok Kecskeméten. A közösségi oldalakon és csoportokban is egyre többen tették szóvá, hogy kevés a járat, noha egyre többen járnak újra dolgozni, ügyet intézni, és emiatt elég sűrűn állnak az utasok, nincs lehetőség az elvárt 1,5 méteres távolság tartására.

Múlt héten közölte a Kecskeméti Közlekedési Központ (KeKo), hogy folyamatosan gyűjtik és értékelik a járatok valós utasszámát és a munkáltatóktól érkezett megalapozott igényeket. Ehét hétfőtől is változtattak a menetrenden, több új járat indult, viszont néhány megszűnt.

 

A döntés a helyi operatív törzsnél volt, amely kedden úgy határozott, felkéri a KeKo ügyvezetőjét, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy május 25-től a tanszünetben érvényes menetrend szerint közlekedjenek a buszok.

Az operatív törzs döntése értelmében ugyanekkortól újra kizárólag az első ajtón lehet felszállni a buszokra, a buszvezetőknél pedig újra lehet jegyet vásárolni. Azokon a buszokon, amelyeken nincs a buszvezető fülkét határoló ablak, biztosítani kell a sofőrök részére a megfelelő típusú maszkot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában