kiskunhalas

2020.05.21. 07:00

Az új kertvárosi óvoda csak jövő ősszel nyithatja meg kapuit

Jó ütemben halad a Kertvárosban az óvoda építése, a falak és a tetőszerkezet a helyén van, a belső gépészeti munkálatok zajlanak. A háromszázmillió forintos európai uniós pályázati forrásból megvalósuló óvodában három csoportra osztva hatvan gyermek számára tud majd az önkormányzat férőhelyet biztosítani. A csoportszobák mellett folyik a kiszolgálóhelyiségek kialakítása is. A munkálatok hamarosan befejeződnek, azonban szeptembertől mégsem járhatnak ide a gyerekek.

Pozsgai Ákos

Jó ütemben halad a kertvárosi óvoda építése

Forrás: Pozsgai Ákos

Fotó:

Fülöp Róbert polgármester korábbi közlése szerint a kertvárosi óvoda azért nem szerepel a választható intézmények között, mert a kihirdetett veszélyhelyzet miatt kialakult jogszabályi környezet nem teszi lehetővé az új óvoda beindításához szükséges intézményi átszervezést. Így várhatóan leghamarabb az új köznevelési év közben, 2021 őszén nyithat meg az óvoda. A polgármester az elmúlt napokban ugyanakkor arról is beszámolt, hogy eggyel több bölcsődei csoportot indít az önkormányzat.

– Magyarország kormánya 2014-ben vezette be a GYED extrát, amelynek köszönhetően az édesanyáknak kedvező feltételek mellett nyílt lehetősége visszatérni a munka világába. Önkormányzatunk ehhez igazodva fontos feladatának tekinti, hogy lehetőségeinkhez mérten, de folyamatosan bővítsük váro­sunk bölcsődei ellátását – írta közleményében Fülöp Róbert. Hozzátette: ennek eredményeként hozott döntést az újabb bölcsődei csoport indításáról, az ehhez szükséges anyagi forrás rendelkezésre áll. Az új 12 fős bölcsődei csoport a Bóbita Óvoda és Bölcsőde Kuruc vitézek téri intézményében indul, ehhez egy épületrészt alakítanak át, amelyhez a halasi önkormányzat 46 millió forint forrást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán.

Jó ütemben halad a kertvárosi óvoda építése
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában