munkálatok

2020.04.01. 13:03

Tart a majsai városközpont felújítása

Több helyszínen is egyszerre zajlanak a kivitelezési munkák Majsa belvárosában.

Tapodi Kálmán

A templom főbejárata elé kerül majd a Szentháromság-szobor

Forrás: Petőfi Népe

Fotó:

Az Egressy-zeneiskola és a Konecsni György Művelődési Központ közötti területen elkezdték az új sétány és park kialakítását. A piachoz vezető sétálóutcában gázvezetéket cserélnek, míg a katolikus templom előtti téren is felszedték a régi burkolatot. – Az élet nem áll meg a mostani helyzetben sem – hangzott el a város önkormányzatának legutóbbi ülésén, ahol Serbán György polgármester tájékoztatott a településen jelenleg is tartó nagyobb beruházásokról. A mini bölcsőde építése mellett elkezdődött a vonzó városközpont kialakítása, ami miatt útlezárások is voltak, illetve lesznek a település legforgalmasabb részein, ami a helyközi buszközlekedést is érinti.

Mint elhangzott: folytatódik az új kerékpárút menti fásítás a Fő utcán és a Félegyházi úton. Elkezdték a vasútállomásnál lévő önkormányzati épület raktárrá történő átalakítását, s ezzel az intézmények irattárolási gondjain is enyhíthetnek. A Kisboldogasszony-templom előtti teret átalakítják. A térburkolat elbontását követően az alépítményeket cserélik. A megújuló térre, a templom főbejárata elé kerül majd a parkból a Szentháromság-szobor. Az 1882-ben készült alkotást restauráltatják, a szobor elbontását ezen a héten kezdik.

A Kisboldogasszony előtti térre kerül majd a Szentháromság szobor
Fotó: Tapodi Kálmán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában