Lezárják a kecskeméti arborétumot és a szabadidőközpontot

Péntektől lezárják Kecskeméten a szabadidőközpontot, az arborétumot és a Nyíri erdőt, a városrendészek és a polgárőrök pedig folyamatosan ott lesznek a játszótereken és a parkokban, hogy megakadályozzák a csoportosulásokat.

Hraskó István

Forrás: Illusztráció

Több fontos kérdésben is döntött szerdai ülésén a kecskeméti operatív törzs. Felkérték a Hírös Sport Kft. ügyvezetőjét és a KEFAG Zrt. vezérigazgatóját, hogy a szabadidőközpontot, az arborétumot és a Szent Hubertus Parkerdőt (közismert nevén a Nyíri erdőt) péntektől átmenetileg zárják le.

A Városrendészet vezetőjét és a polgárőr egyesületek vezetőit felkérték, hogy a városrendészek és a polgárőrök péntektől hétfőig, tehát a húsvéti időszakban fordítsanak fokozott figyelmet a játszóterekre, a parkokra, a lakótelepek környezetére, a Csalánosi Parkerdő és a Csalánosi Erdő területére. A családok és egyének közterületen történő szabadidős tevékenysége, sportolása megengedett, azonban a csoportosulások kialakulását meg kell akadályozni – áll az önkormányzat közleményében.

Javasolják a kereskedelmi egységeknek, hogy a bolt alapterületéhez igazodva szabályozzák az egyidejűleg benntartózkodók számát, hogy a vásárlók biztonságosan be tudják tartani a 2 méter távolságot egymás között.

Az operatív törzs kéri azt is, hogy az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezetői, valamint az önkormányzati intézmények vezetői mérjék fel, hogy egy hónapra előre vetítve mennyi fertőtlenítőszerre és egyéb védőeszközre van szükségük a biztonságos működéshez.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában