Kézfertőtlenítőket helyeztek ki Kocséron

Két, rozsdamentes acél lábazaton álló kézfertőtlenítőgél-adagolót helyeztek ki Kocsér két legforgalmasabb pontjára – tájékoztatott Hriagyel Csaba, a település polgármestere. A berendezéseket a képviselő-testület tagjai, Venyingi Zoltán és Gévai Imre, valamint Bodnár András alpolgármester és Hriagyel Csaba polgármester tiszteletdíjából származó felajánlásból szerezték be, a két adagoló 160 ezer forintba került.

Horváth Péter

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Az egyik kézfertőtlenítő-adagolót egy forgalmas élelmiszerbolt elé állítják be, míg a másikat a falu főutcáján található orvosi rendelő és egy másik élelmiszerbolt közelébe.

Az utántöltést a képviselők saját költségükön végzik, reményeik szerint minél gyakrabban, ami azt jelenti, hogy sokan használják majd a fertőtlenítőket a helyiek közül. Az adagolók a veszélyhelyzet elmúltáig mostani helyükön állnak, majd azt követően határoznak arról, hogy mely közösségi terekbe helyezzék át azokat.

Hriagyel Csaba elmondta, hogy a képviselők a járvány elmúltával is támogatják majd a falut tiszteletdíjukból, mindig az aktuális problémák megoldását segítve ezzel. A polgármester hangsúlyozta, hogy mindenki bátran használja a kézfertőtlenítőket a boltba lépés előtt és után is.

A polgármester felhívta a 65 év feletti lakosok figyelmét, hogy inkább maradjanak otthon és vegyék igénybe az önkormányzat segítségét a bevásárláshoz, mindenkinek házhoz viszik a szükséges árut.

Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában