Bármilyen átlátszó zsákban ki lehet tenni a szelektív hulladékot

A DTkH szerdától egy cserezsákot biztosít a szelektív hulladékoknak a fertőzésveszély csökkentése érdekében, a műanyagot, papírt viszont bármilyen átlátszó zsákban ki lehet tenni.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Fotó: Motortion Films

A Duna-Tisza közi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. (DTkH) szerdán arról tájékoztatta a szolgáltatási területükön lévő önkormányzatokat, hogy a koronavírus-járvány miatt csökkenteni kívánják a cserezsákok számát, ezáltal a fizikai kontaktusokat és az egészségügyi kockázatot is.

Ezért azoknál az ingatlanoknál, ahol szelektív hulladékot helyeznek ki, szerdától 1 darab cserezsákot biztosítanak. A cég közölte, ha több szelektív hulladék keletkezik, akkor a ingatlanhasználók a csomagolási hulladékot bármely átlátszó zsákban, valamint a kommunális hulladék gyűjtésére használt kukától eltérő, jól látható módon megjelölt (sárga színű, vagy tetejű, felirattal ellátott) szabványos edényzetben is kihelyezhetik a megadott gyűjtési napon.

A DTkH további intézkedéseit a járványhelyzet alakulásának megfelelően hozza meg. A cég kérte a polgármestereket, hogy hívják fel a lakosság figyelmét a szelektív hulladék tömörítésének fontosságára, hogy csökkentsék a gyűjtésre felhasznált egyszer használatos zsákok mennyiségét.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában