szakmai értekezlet

2020.03.05. 07:00

Felkészültek a vízkárok elleni védekezésre Baján

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és társzervei közös szakmai felkészítést tartottak a minisztériumok és országos hatáskörű szervek védelmi igazgatási vezetőinek, a megyei és a fővárosi védelmi bizottságok titkárainak és titkárhelyetteseinek, valamint a megyei és fővárosi polgári védelmi főfelügyelőknek a napokban.

Petőfi Népe

Forrás: Katasztrófavédelem

Az értekezlet központi témája a vizek kártételei elleni felkészülés összehangolása volt. A rendezvénynek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) bajai Víztudományi Kara adott otthont. A felkészítést dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, az OKF országos polgári védelmi főfelügyelője nyitotta meg. Ezt követően dr. Bíró Tibor, az NKE Víztudományi Karának dékánja mutatta be az intézményt, annak képzési struktúráját, és azt, hogy az miként illeszkedik a vizek kártételei elleni tevékenységek rendszerébe.

Őt követve Belovai Tamás, az Országos Vízügyi Főigazgatóság árvízvédelmi referense ismertette az idén tavasszal várható hidrológiai helyzetet, valamint kitért a felkészülés helyzetére és a rendkívüli események kezelésének módjára és lehetőségeire.

Szabó Imre, az Országos Rendőr-főkapitányság munkatársa arról beszélt, milyen feladatai vannak a rendőrségnek az ár- és belvízi védekezés során. Arról, hogy a védekezési időszakban miként lehet igénybe venni a honvédelmi erőforrásokat, Márton Zsolt, a Magyar Honvédség katasztrófavédelmi kiemelt főtisztje tájékoztatta a hallgatóságot.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság munkatársa, Hauman Dávid arról tartott előadást, milyen lakosságtájékoztatási feladatok jelentkeznek a vizek kártételei elleni védekezés során.

Fotó: Katasztrófavédelem

Az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság védelmiszakasz-vezetője, Papp Sándor előadásában a jégvédelmi képességekre fókuszált. A találkozó résztvevői ezt követően a bajai kikötőben megtekintették az igazgatóság tulajdonában lévő Jégtörő VI és Jégtörő VIII elnevezésű hajókat. A rendezvényt Gyapjas János tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában