ADOMÁNY

2020.03.19. 11:40

Életmentő defibrillátort kapott Szank városa

Automata defibrillátort adományozott nemrégiben a település lakóinak dr. Nárai Tibor háziorvos.

Tapodi Kálmán

Dr. Nárai Tibor oktatást tart

Forrás: Petőfi Népe

A készüléket a művelődési házban helyezték el. – A készülék instrukciókat ad bekapcsolás után. Átadására és használatának ismertetésére egy rövid, átfogó elsősegély-tanfolyam keretein belül került sor, melyen minden önkormányzati dolgozó részt vett – tudtuk meg Varga Ferencné polgármestertől.

A községben a sportpályán, az orvosi rendelőben és a Tooltechnik Kft. telephelyén is található ilyen készülék, melynek használatát és az újraélesztést is gyakorolhatták az üzemben dolgozók Nárai doktor segítségével. – Bármit csinálsz, hasznosabb annál, mintha semmit sem tennél! – hangsúlyozta a doktor, aki kiemelte: a legfontosabb az életmentésben, hogy merjünk cselekedni. A településen jelenleg még egyedül praktizáló Nárai Tibor a mostani helyzetről is tájékoztatta a lakosságot. Mint közölte: a helyi orvosi rendelés a megszokott formában működik továbbra is.

Saját érdekében csak az jelenjen meg, akinek feltétlen szükséges, de 38 Celsius-fokos lázas beteg ne induljon a rendelésre, csak telefonos egyeztetés után. A váróteremben tartózkodók számát még nem korlátozták, de kérték, hogy használják ki az előjegyzési rendszert. Az állandóan szedett gyógyszerek felírását telefonon is lehet kérni.

Dr. Nárai Tibor oktatást tart
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában