Kecskemét / galériával

2020.03.06. 13:33

Dórával és Bálinttal bővült a Királyok Klubja

Csütörtökön rendezték meg a Királyok Klubja szellemi lovagi tornát a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

A nagy hagyományokkal bíró történelmi versenyen két korosztályban indulhattak a diákok, 5-6. osztályosok és a 7-8. osztályosok mérették meg tudásukat. A téma ezúttal is az iskola névadójához kötődött, a diákoknak Mátyás király koráról és kultúrájáról kellett minél több ismeretre szert tennie, majd megállnia a helyét a háromfordulós szellemi tornán.

Az első fordulóban egy díszes kódexlapot kellett elkészíteniük a versenyzőknek, mely egyben a jelentkezési lap is volt. A második próbán egy feladatlap kitöltése volt a feladat. A korcsoportonként a három legjobb jutott be a döntőbe, azaz a harmadik próbatételre.

A döntőnek csütörtökön az iskola szomszédságában lévő Természet Háza adott helyet. Díszes korabeli ruházatban Lóczi László iskolaigazgató, valamint Hajagos Csaba történész fogadta a versenyzőket. A hangulatot emelték Buda Ádám korabeli zenéi.

A versenyzők sorban kapták a feleletválasztós kérdéseket, ha nem tudták a választ, segítséget kérhettek a szurkolóiktól, egy felnőtt kísérőtől vagy egy diáktársuktól. Aki rossz választ adott, kiesett. A kvízkérdések szintén Mátyás korát idézték meg.

Idén a döntőbe jutott az 5-6. osztályosoknál Toldi-Szabados Dóra, Kovács Bianka és Tatár Adrienn, a 7-8. osztályosoknál Takács Bálint, Huszárik Máté és Farkas Bendegúz. A döntőt nyerték, így a Királyok Klubjába bekerültek: Toldi-Szabados Dóra és Takács Bálint.

A próbatételt megnyerő diákok a koronázás után bekerültek a királyok klubjának dicső táborába, a fényképük felkerült a Királyok Klubjának tablójára és értékes könyvjutalmat vehettek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában