koronavírus

2020.03.29. 17:33

Dajkák és óvónők is varrják hétfőtől az arcmaszkokat Halason

Már szabják a maszkoknak való anyagot, hétfőn kezdődik a gyártás a Vári Szabó István Szakképző Iskola tanműhelyében. Közben Fülöp Róbert polgármester arról tájékoztatott, hogy már három koronavírusos beteget ápolnak a kiskunhalasi kórház fertőző osztályán elkülönített részlegen. Ezzel egy fővel nőtt a koronavírusos betegek száma a részükre kialakított fertőző részlegen. Újabb személyek esetében nem kellett hatósági házi karantént elrendelni.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Egyre több önkormányzat veszi saját kezébe az arcmaszkok gyártásának ügyét, Borotán és Kiskunmajsán már ingyen osztják a településen élőknek, Kelebián, Kisszálláson, Tompán és Jánoshalmán is megkezdték nagyobb tételben varrni a maszkokat.

Fotó: Pozsgai Ákos

A Kézmű Nonprofit Kft. kiskunhalasi telephelyén is már egy hete megkezdődött az arcmaszkok készítése, napi ezer darabot varrnak, amiről a Kormány által felállított Országos Operatív Törzs döntött, hogy mely egészségügyi és szociális otthonokba szállítják.

A halasi önkormányzat szervezésében a Vári Szabó István Szakképző Iskola Körösi úti tanműhelyében hétfőn indul az egészségügyi maszkok gyártása, információink szerint a maszkokhoz szükséges alapanyagok már megérkeztek, és több mint húsz személy varrja majd, köztük dajkák és óvónők, akik jelentkeztek a feladatra. Információink szerint jóval több mint tízezer darabot szeretnének elkészíteni, amit ingyen osztanak majd ki a lakosság körében, amely folyamatos lesz, a pontos menetéről a város polgármestere, Fülöp Róbert a jövő héten intézkedik.

Fotó: Pozsgai Ákos

A varrodában már múlt héten több mint kétszáz darab egészségügyi maszkot varrtak a Vár-szakiskola munkatársai, amit külön megrendelésre készítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában