LAKOSSÁGI FÓRUM

2020.02.19. 07:00

A politikus is ember címmel indul új sorozat Kalocsán

Az új képviselő-testület tagjai és a város politikai vezetői mutatkoznak be A politikus is ember című beszélgetéssorozat keretében, amelyhez hasonlót ugyan már szervezett a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár (KKKK), de ezúttal csavartak egyet a dolgon: lakossági fórumokkal kötik egybe a heti rendszerességgel jelentkező programot.

Gábor János

Az interaktív estek lényege az, hogy a meghívott politikusról szóló, személyes hangulatú pódiumbeszélgetés és prezentáció után akár közügyek kapcsán is eszmét cseréljen a vendég és a közönség.

– Ahhoz hasonló sorozatra lehet számítani, mint ami néhány éve A képviselő másik arca címmel ment, de ezúttal az új képviselő-testület tagjai fognak bemutatkozni. Az első dr. Filvig Géza polgármester lesz, akit, reményeink szerint, a testület többi tagja fog követni. A pontos sorrend még nincs meg, de bízunk benne, hogy rövidesen ez is el fog dőlni – nyilatkozta a rendezvénysorozatról a szervező KKKK munkatársa, Boros Mariann.

– Pódiumbeszélgetések lesz­nek, amelyeket új kolléganőnk, Kézér Lilla Kata fog levezényelni keddenként öt órakor, a könyvtár épületének kamaratermében. Ezek lakossági fórummal összefűzött előadások, ezért mindenkit arra biztatok, hogy hozza el a kérdéseit, amelyeket a beszélgetés végén fel lehet tenni az éppen bemutatkozó képviselőnek. Jó lehetőség lesz arra, hogy a hivataloshoz képest más aspektusból ismerhessék meg az érdeklődők a képviselőket, akikkel nemcsak beszélgetés zajlik majd, hanem várhatóan vetítésen mutatnak magukról képeket, és a magánéletükbe is betekintést nyújtanak – ajánlotta.

A programot a Történelmi múlt és cselekvő jelen című pályázatból finanszírozzák. A legelső előadásra, amelynek vendége a polgármester lesz, február 18-án kerítenek sort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában