SZABADSZÁLLÁS

2020.01.30. 07:00

Szakmai tevékenységét értékelte az egyesület

A tavalyi esztendő szakmai munkáját értékelte a minap a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túra Egyesülete. A tagság egyúttal áttekintette az idei év terveit, feladatait is.

Gulyás Sándor

A tagság derekasan kivette a részét a munkából

Forrás: Petőfi Népe

Az egyesület az előző évben az előzetes terveknek megfelelően, eredményesen végezte munkáját, sikeresen bonyolította le rendezvényeit, szervezte az ország más részein tervezett túrákon való részvételt. Megkülönböztetett figyelmet fordítottak a Strázsa túrák megszervezésére, az együttműködő és támogató szervezetekkel, az önkéntesekkel való kapcsolat elmélyítésére, az együttműködés területeinek szélesítésére, melyek eredményeként a korábbi évhez képest közel ötven százalékkal nőtt a rendezvények résztvevőinek létszáma.

A tagság derekasan kivette a részét a munkából
Fotó: Petőfi Népe

– Az áprilisi teljesítménytúra része volt a CARTOGRAPHIA KUPA országos rendezvénysorozatnak, a négy túra az Ötpróbával Tokióba tömegsport-versenysorozat részeként került megszervezésre. Pályázott az egyesület a Világ Gyalogló (hó)Nap versenysorozat keretében a nyugdíjas szervezetek részére meghirdetett túraszervezési „versenyre”, melynek értékelése során a megszervezés minősége, a résztvevők száma, a túrázók visszajelzése és a beküldött írásos és fotódokumentáció alapján az I. helyezést érte el – mondta el lapunknak Buza Vince, a szakosztály elnöke.

Az egyesület által fenntartott túraútvonalak rendszeres karbantartása mellett a Magyar Természetjáró Szövetségtől elnyert pályázati forrás felhasználásával, a tagságból létrehozott munkacsoport munkájának köszönhetően sikerült egy húsz kilométeres útvonalat rendbe tenni.

–Az eredményeket csak a támogatók és a munkájukat önként felajánlók segítségével, a velük való aktív együttműködéssel lehetett elérni és a további évek eredményességének is meghatározó kritériuma lesz ennek a kapcsolatrendszernek a fenntartása, működtetése. Idén a legfontosabb cél a már megszokott négy, saját rendezésű túra körültekintő megszervezése, a részvételi létszám fenntartása, esetleg minimális növelése, az egyesület által fenntartott túraútvonal-hálózat további szakaszainak felújítása. Másrészt nagyobb figyelmet kíván fordítani az egyesület vezetése a más szervezetek által rendezett túrákon való részvétel megszervezésére – tette hozzá az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában