Szabadszállás

2020.01.01. 19:25

Részvételi csúcsot döntött a Téli Strázsa túra

Közel hétszáz túrázó verte fel a Vadas csendjét szombaton a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub évzáró túrarendezvényén, a Téli Strázsán. Maguk a szervezők is meglepődtek az óriási érdeklődés láttán, mivel 693 fő teljesítette a választott 9 vagy a 18 kilométeres távot.

Gulyás Sándor

A téli túrát óriási érdeklődés kísérte

Fotó: Varga Péter

– Az adatok utólagos összegzése révén kiderült, az ország 101 településéről indultak útnak a résztvevők és teljesítették a kijelölt távokat. A legtöbben a fővárosból érkeztek, de Kecskemétről és Szabadszállásról is akadt nevező bőven. A legidősebb túrázó, a 82 éves Zsolnay István Budapestről érkezett, a legfiatalabb pedig a kétesztendős kiskunhalasi Boross Bátor volt, aki testvéreivel és szüleivel együtt túrázott. Az alföldi viszonylatban szinte példátlan érdeklődés természetesen annak is volt köszönhető, hogy közeledik az olimpia, illetve az „Ötpróbával Tokióba” programsorozat vége, így mind többen használják ki az utolsó pontgyűjtésre lehetőséget biztosító rendezvényeket – mondta el hírportálunk kérdésére Búza Vince, a Honvéd Nyugdíjas Klub Egyesület sport- és turisztikai szakosztályának elnöke.

A szervezők közel három mázsa gyümölcsöt, különböző édességeket és süteményt biztosítottak a gyaloglás során felhasznált kalória pótlására, de nagy keletje volt a forralt bornak és a citromos teának is.

– Köszönet a segítőknek, akik szabadidejüket áldozták a rendezvény sikere érdekében. A következő megmérettetés a VII. Strázsa Honvéd teljesítménytúra lesz április 18-án – tette hozzá Búza Vince.

A téli túrát óriási érdeklődés kísérte
Fotó: Varga Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában