KECSKEMÉT

2020.01.25. 10:20

Megállapodott a szakképzési centrum és az egyetem

Együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Egyetem és a Kecskeméti Szakképzési Centrum (KSZC).

Hraskó István

Finta Zita kancellár és Ignácz Bence, a KSZC főigazgatója

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Hraskó István

Fülöp Tamás hangsúlyozta: országosan is egyedülálló megállapodásról van szó, amely nagyon jól átgondolt és a kölcsönös előnyökre épül. A rektor hozzátette, nem előzmény nélküli az együttműködés, a pályaorientáció terén már korábban létrejött egy dinamikus kapcsolat, ezt szeretnék tovább erősíteni, hogy az egyetem jelenléte aktívabb legyen a KSZC tagintézményeiben. További fő cél a képzési és kutatási programok összehangolása, emellett az egyetem vállalja, hogy kidolgozza a centrum oktatóinak szakmai előmeneteléhez szükséges képzéseket, és biztosítja a konferenciákon, tudományos rendezvényeken való részvétel lehetőségét.

A rektor kiemelte: nagyon fontos a középiskolások, egyetemisták és a helyi értelmiség megtartása, a magasan képzett munkaerő biztosítása a városban, és külön felhívta a figyelmet a tehetséggondozásra.

Finta Zita kancellár és Ignácz Bence, a KSZC főigazgatója
Fotó: Hraskó István / Petőfi Népe

Leviczky Cirill szerint is mindkét fél csak nyer a megállapodással, a tagintézményeik például a nyolcadikos diákoknak és szüleiknek a technikum után természetes folytatásként ajánlhatják a helyi egyetemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában