galériával

2020.01.03. 17:30

Koncerttel köszöntötték az új évet Halason

A hagyományokhoz híven a Halas Concert Band fellépésével köszöntötték csütörtök este az új esztendőt a településen.

Mester-Horváth Nikolett

A hagyományokhoz híven a Halas Concert Band fellépésével köszöntötték csütörtök este az új esztendőt a településen. Idén először a nagy érdeklődésre való tekintettel a városi fúvószenekar és vendégművészei a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola sportcsarno­kában szórakoztatták a közönséget.

A koncert elején Fülöp Róbert polgármester mondta el újévi köszöntőjét, melyben hangsúlyozta, hogy 2014-től kezdve az egységes városvezetés a halasi lakosok igényeinek kiszolgálása mellett olyan fejlesztések megvalósításán dolgozott és munkálkodik ebben a ciklusban is, melyek komoly turisztikai vonzerőt jelenthetnek Halas számára.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezen az eseményen adták át Az év vállalkozója díjat, melyet idén a Merkbau Kft. műszaki igazgatója, Knáb János vehetett át. Ezt követően a térség országgyűlési képviselője, Bányai Gábor is köszöntötte az ünneplőket. A Halas Concert Band repertoárjában a klasszikus művek mellett ismert világslágerek és azok modern feldolgozásai, jazz-pop és filmzenék egyaránt szerepeltek. A halasi sportcsarnokban felcsendültek többek között Csajkovszkij, Gordon Stout és Kálmán Imre szerzeményei, valamint ABBA slágerek is.

Kiss Zoltán, halasi származású trombitaművész, karmester volt az idei koncert meglepetésvendége, akinek vezénylésével Henry Mancini ikonikus filmzenéinek válogatását hallgathatták meg a jelenlévők. Az est folyamán színpadra lépett még a Halas Jazz Band kiváló énekese Frank Noémi, valamint a Kiskun Táncegyüttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában