Kecskemét

2020.01.02. 14:00

Felszabadítják a buszmegállókat a vasútállomás előtt

A Városrendészet munkatársai megkeresték a Vasútállomás előtti új buszmegállókban parkoló autók tulajdonosait. Egyikük maga vitte el a gépkocsiját, egy másik pedig beleegyezett, hogy tréleren elszállítsák. A Városrendészet kéri az autósokat, figyeljenek a pár napja kirakott megállni tilos táblákra.

Hraskó István

Fotó: Nagy István

Szerdán megírtuk, hogy a Vasútállomás előtt december 30-án kijelölt új buszmegállókat kisebb-nagyobb részben autók foglalják el. Ennek két oka lehet: vagy már huzamosabb ideje ott hagyták őket tulajdonosaik, így a táblák felállításával „kerültek tilosba”, vagy pedig a sofőrök december 31-én megszokásból parkoltak, és nem vették észre a változás előtti utolsó pillanatban kihelyezett táblákat. Büntetés eddig nem járt a buszmegállók elfoglalásáért, csak egy figyelmeztetést kaptak az érintettek az ablaktörlő alá, amelyben felhívják figyelmüket a forgalmi rend változásra, és szíves elnézésüket kérik az ebből eredő kellemetlenségekért.

Olvasónk, Nagy István január 2-án lefotózta, ahogy a vasútállomás melletti egy új buszmegállóban trélerre raknak egy tilosban álló piros Hyundait. Megkerestük Csíkos Imrét, a Városrendészet vezetőjét, akik kérdésünkre elmondta: az elszállítás a tulajdonos tudtával és beleegyezésével történt, mivel az elkövetkező napokban nem jár Kecskeméten, így engedélyezte, hogy más, egyeztetett helyszínre vigyék autóját.

Fotó: Nagy István

A Városrendészet munkatársai egy másik autó tulajdonosát is megtalálták, aki maga ment el a gépkocsiért. Csíkos Imre hozzátette: kérik a közlekedőket, hogy figyeljenek az új megállni tilos táblákra a vasútállomásnál, és ne parkoljanak a buszoknak fenntartott kocsiállásokba, inkább a vasútállomás melletti új, 65 férőhelyes parkolót vegyék igénybe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában