KECSKEMÉT

2020.01.17. 11:30

Februárban kezdik a körforgalom építését

Február második felében kezdi el a körforgalom építését a megyei kórháznál a VER-BAU Parking Kft., egy ötödik ág vezet majd be a parkolóházhoz.

Hraskó István

A munkálatok ideje alatt sem zárják le teljesen a kereszteződést

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Mint azt a cégtől megtudtuk, a Nyíri út–Akadémia körút–Csabay Géza körút csomópontjába tervezett körforgalom engedélyeztetési eljárása az utolsó fázisában van, előreláthatólag február második felében kezdődnek a munkálatok. Az első lépés a víziközmű-kiváltás lesz, ami a csomópont mellett a Nyíri utat érinti majd.

Kérdésünkre a cég közölte: természetesen lesz forgalomkorlátozás az építkezés során, de teljes lezárás egyszer sem; folyamatosan biztosítják a csomópont áteresztőképességét, így a mentők és a buszok közlekedését is. Az útszűkületeknél a forgalom irányítását ideiglenes jelzőlámpák szabályozzák majd.

A projekt a közműkiváltásokkal együtt körülbelül 800 millió forintba kerül. A város hozzájárul a körforgalom kiépítéséhez, a költségvetésben is benne van az önkormányzat szerepvállalása. Ennek pontos mértékéről egyeztetések zajlanak. A VER-BAU Parking Kft. szerint annyi az arányokkal kapcsolatban bizonyos, hogy a beruházó a költségek mintegy 70 százalékát állja majd a fejlesztésnek.

Az új csomópontot év végéig elkészíti a cég, legkésőbb a parkolóházzal egy időben, év végén adják át. Ötödik ága vezet majd be parkolóházhoz.

A munkálatok ideje alatt sem zárják le teljesen a kereszteződést
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

A Nyíri út–Csabay Géza körút sarkán álló szobor, Kovács Ferenc 1980-ban felállított Díszkút térplasztikája először raktárba kerül, felújítása és megtisztítása után pedig a kórház kertjében tervezik felállítani. A három méter magas mészkő alkotás eredeti díszkút funkcióját is visszakapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában