Kecskemét / galériával

2020.01.11. 19:54

Az összhang volt a képzőművészeti pályázat témája

Harmadik alkalommal hirdetett képzőművészeti pályázatot hetedikesek és nyolcadikosok számára a kecskeméti Kandó Kálmán középiskola Kondor Béla Művészeti Tagozata. A téma ezúttal az összhang volt, a kiállítás az Ifjúsági Otthonban nyílt meg szombaton.

Hraskó István

Fotó: Hraskó István

Szoboszlay Eszter művésztanár elmondta: nem titkoltan azzal a céllal vágnak bele évről-évre a pályázatba, hogy megismerjék a képzőművészet iránt fogékony diákokat, és egyben felkeltsék érdeklődésüket a tagozat iránt. Ez sikerül is, mert a mostani kandós 9-10. évfolyamosok között sok olyan diák van, aki korábban benevezett a pályázatra.

Idén 46 pályamű érkezett be, kizárólag képek, de azok sokféle technikával és a legváltozatosabb megközelítésekben készültek. Egy emlékkép, meleg színek, az erdő, a természet, az évszakok örök körforgása, csendélet, két ember összetartozása, állatok és növények együttélése, ló és lovasa közös mozgása, a természeti erők – többek között ezek jutottak a diákok eszébe az összhangról. A tagozat művésztanárai által alkotott zsűri választotta ki a győzteseket, akik ajándékutalványokat vehettek át a szombati megnyitón. A pályaművek január 31-éig láthatóak.

Első helyezett lett Csécsei Anasztázia és Kósa Krisztina, második Cseh Anna és Csatai Máté, harmadik Balla Szabolcs és Halász Henrietta, különdíjas pedig Nagygyörgy Beatrix, Polónyi Réka és Szabó Vivien.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában