Kalocsa

2019.12.02. 20:00

Több mint másfél millió forintot gyűjtött vénaszkennerre

Nem várt sikerrel zárult dr. Körmendy Szabolcs gyűjtése. A tüdőgyógyász a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjával járó pénzjutalom egyharmadából (a többit is jótékony célra fordította) indított akciót, hogy jó minőségű vénaszkennert vásárolhasson a Szent Kereszt Kórház gyermekosztályának. Az áprilisban indult kezdeményezésre sokan reagáltak: csoportok, szervezetek, magánszemélyek ajánlottak fel tíz- vagy százezreket, de aztán kiderült, hogy a város néhány pontján kihelyezett urnákban is jelentős összeg halmozódott fel.

Gábor János

Dr. Körmendy Szabolcs

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

– Sokan jelentkeztek, és gondoltam, megvárok minden ígért adományt, addig pedig az urnákat is kint hagytam a városban. Ez így nagyon eredményes volt: a hét gyűjtőhelyen összesen közel 250 ezer forint jött össze – summázta az eredményt Körmendy Szabolcs.

Az orvos megköszönte a segítőkészséget annak a hét üzletnek, ahol hónapokig biztatták a vásárlókat kisebb-nagyobb összegek adományozására. A pontok között helyi patikák, cukrászdák mellett egy rövidárubolt és egy játszóház is szerepelt. – A tulajdonosok és az ott dolgozók általában felkerekítették, kiegészítették a náluk bedobott pénzösszegeket – árulta el.

Az akciót saját jutalma egy részének felajánlásával indító tüdőgyógyász bejelentette: még egy helyről vár adományt, amellyel 1,545 millió forintra hízik a végösszeg. Ennek birtokában látogatja meg a gyermekosztály orvosait, hogy felmérje a műszerigényeket, mert a pénzből nemcsak az eredetileg kitűzött célt, a vénaszkennert tudja megvásárolni, hanem egy vagy több infúziós pumpát is. Ebből az eszközből ugyancsak eltérő árkategóriákban lehet válogatni (körülbelül 200–500 ezer forintba kerül), tehát akkor dől el, hogy hány darabra telik a pénzből, ha kiderül, milyen típusra van szükség.

– A gyűjtés során vállalkozók, sportklubok, baráti közösségek, egyesületek is adakoztak. Amikor ők jelentkeztek, már biztos voltam benne, hogy egymillió forint feletti összeget sikerül gyűjteni, de arra, hogy a kihelyezett urnákban is ilyen sok pénz lesz, nem számítottam. Köszönöm mindenkinek – mondta hálásan Körmendy Szabolcs.

Dr. Körmendy Szabolcs
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában