BÁCS-KISKUN

2019.12.16. 07:00

Megszületett a SÉTA Program végeredménye

Véget ért Sajtó és Tanulás (SÉTA) Programunk őszi szemesztere, melynek során egy hónapon át, hetente egy oldalon a programban résztvevő iskolák diákjainak írásaival találkozhattak Olvasóink a Petőfi Népe hasábjai, illetve a baon.hu Séta-Tér aloldalán.

PN

Az őszi szemeszterre megyénkben négy iskola tanulói jelentkeztek. Olvasóink a Kecskeméti Katona József Gimnázium, a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium, a Kalocsai Szent István Gimnázium és a kiskunfélegyházi Constantinum gimnázium diákjainak írásaival találkozhattak.

Négy hét alatt számos érdekes, a középiskolásokat foglalkoztató téma jelent meg. A diákok – a teljesség igénye nélkül – írtak a környezetvédelemről, olvashattunk beszámolókat iskolai eseményekről, interjúkat érdekes emberekkel, vagy éppen film- és sorozatajánlókat.

A SÉTA Programban háromtagú szakmai zsűri, és az olvasóközönség is értékelte a diákok, illetve az iskolák munkáját. A Petőfi Népe főszerkesztője, Ökrös Csaba és a lap két szerkesztője, Maksa Balázs és Zsámbóki Dóra nehéz helyzetben találta magát, amikor ki kellett választaniuk azt a három ifjú újságírót, akik a program során a legjobban teljesítettek. Az első helyezést, az azzal járó Aranytoll díjat, illetve a 25 ezer forint értékű vásárlási utalványt a Kalocsai Szent István Gimnázium diákjának, Farkas Annának ítélték oda. A második helyen végzett Noszkó Dóra, a Kecskeméti Katona József Gimnáziumból, a harmadik helyet pedig Balla Anita, a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium diákja érdemelte ki. Ők mindhárman lehetőséget kapnak arra, hogy nyáron részt vegyenek a SÉTA Táborban, melynek során találkozhatnak a média képviselőivel, valamint előadásokat szervezünk számukra a nyomtatott sajtóról, sajtótörténetről és a média egyéb szegmenseiről.

Az iskolák versenyében az online megjelent cikkek olvasottsága, és az azokra érkezett olvasói reakciók döntöttek a sorrendről. A legjobban a Kalocsai Szent István Gimnázium diákjai által írt cikkek teljesítettek a megméretésen, így ez az iskola 150 ezer forint értékű Edenred utalványt vehet át szerkesztőségünktől.

A SÉTA Program tavasszal folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában