galériával

2019.12.21. 11:30

Király Gábor, a legendás kapus látogatott el a kisszállási tanulókhoz

A száznyolcszoros magyar válogatott labdarúgó, Király Gábor tartott motivációs előadást és egy speciális mozgásformát bemutató edzést csütörtök délelőtt a kisszállási Sallai István Általános Iskola tanulóinak.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

A szombathelyi kapus legenda előadásában hangsúlyozta, hogy mindenki tehetséges valamiben. Sikereket elérni és magasra jutni azonban alázat, szorgalom, akarat, valamint sok-sok munka nélkül nem lehet. – Ezek jelentik a belső motivációt, ami elengedhetetlen a sikerhez. Fontos még ugyanakkor a külső motiváció is, amit általában a szülők, tanárok, edzők, barátok és felnőttek adhatnak egy kisgyerek számára – mutatott rá Király Gábor.

A sportember felhívta a tanulók figyelmét arra, hogy amikor dolgoznak, tesznek az előrehaladásért, akkor szembejönnek a lehetőségek. A döntés viszont mindig az egyén kezében van, és fontos, hogy amellett tegyük le a voksunkat, amit tényleg szeretünk csinálni. Király Gábor elmesélte a diákoknak, hogy két gyermeküket mindig is önállóságra nevelték feleségével. – Hagytuk nekik, hogy meghozzák a saját döntéseiket, érezzék az örömöt vagy a fájdalmat, ami egy-egy elhatározásukat követi. Ezzel hozzásegítettük őket, hogy saját bőrükön megtapasztalják a döntéseik következményeit és az életkor előrehaladtával egyre bölcsebb álljanak a válaszutak előtt – mondta.

A válogatott kapus fényképek segítségével mutatta meg a fiataloknak, hogy a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon – ahol a magyar válogatott továbbjutott a csoportjából – miként teltek a játékosok napjai. A diákok megismerhették az edzések, a meccsek és az öltözők hangulatát is, láthatták, milyen kikapcsolódási lehetőségei voltak a focistáknak, hogyan örültek a sikernek.

Az előadást követően a kisszállási sportcsarnokban egy úgynevezett Brain Kinetik edzésmódszert próbálhatták ki a gyerekek, amivel Király Gábor a németországi 1860 München labdarúgócsapatnál ismerkedett meg. A módszer célja, hogy különböző gyakorlatok révén a lehető legjobban kihasználják az agyat, élesebbé váljanak a kognitív, fizikai és érzékelési képességek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában